Utkast: Jan. 28, 2014

I morse hörde jag om en olycka i centrala stan på radion. Jag tänkte väl inte så mycket mer på det utan gick ut för att gå till jobbet.Då visste jag inte om vilket litet kaos det skulle vara på plats.Visserligen så tror jag det mesta röjningsarbetet redan var avklarat men jag tog ändå en omväg för att slippa gå förbi det värsta.. Det var ändå fullt av blinkande blåljus på plats och den där känslan av obehag kröp in under skinnet på en där man stod och väntade på att få gå över. Hoppas verkligen att det har gått bra för alla iblandade. Det här väcker minnen om andra trafikolyckor man har på näthinnan med. Minns att när vi bilade ner till Kroatien så såg vi ett par krascher på autobahhn men en av dessa var riktigt obehaglig att komma efter. Ambulansen for iväg i ilfart och bilen låg kvar på taket. Att bara se sådant kan vara riktigt jobbigt. För jag kommer ihåg ett annat minne jag har när vi var och hälsade på min ena kusin som låg på sjukhuset efter just en bilolycka. Bara den där rädslan som kommer krypnade. Nej , det är inget som jag vill att någon ska behöva vara med om egentligen.
Ändå så blir det allt vanligare med trafikolyckor men det finns det väl olika anledningar till. Kanske har förarna fokus på fel håll eller så är hastigheterna för höga. Jag tror att att dettär lite av båda. Det känns i alla fall som så och ändå har vi inte förbjudit att prata i mobiltelefon när man kör som i många andra länder. Tycker faktiskt att det känns konstigt. Om man kör bil så ska man väl delvis vara uppmärksam på vägen men man måste ju också ha koll på vad som händer på sidan. Visst försöker man åtgärda viltolyckorna med stängsel fast vi ser ändå att antalet har ökat. Jag tror dock inte att djuren kommer att ändra sina vandringsvägar för den sakens skull men vi kan anpassa hastigheterna på våra vägar istället.
Nej nu har jag skrivit nog om det här för idag. Nu till något trevligare att nämna. Jag har haft många besökare nu ett par dagar. Faktiskt lite förvånad men statitsitken har legat på över 50. Det tycker jag är roligt  :) . Hoppas bara att ni som kikar in här tycker om att läsa mina funderingar&relfektioner på olika ämnen. Dessutom så ska jag försöka tvätta idag , var ner i morse och skrev upp mig på två tider så jag kan köra ett par maskiner i tvättstugan också ska jag förstås hälsa på hos Verona även om risken är stor att jag fastnar där i hennes värld. Sedan hade jag tänkt ta lite kort på nya hästarna som kom i förrgår med men just nu snöar det så jag får nog vänta med det tills det blir uppehåll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0