Djurens rätt

Egentligen så hade jag skrivit ett annat inlägg från början men ju mer jag funderade på en sak dessto mer rätt kändes det att skriva om det här ämnet idag istället. Såg på Djurskyddsinspektörerna och blev väldigt illa berörd av den likgiltighet som mannen med fåren visade. Det var skrämmande att se hur de stackars djuren led. Inte minst lammet och tackan som de tyvärr var tvugna att avliva.Hörde ordet okunskap nämnas i förbifarten men jag tror att det måste finnas något mer bakom när det går sådär pass långt som det ändå hade gjort. Jag blir så arg när jag tänker på det så här i efterhand fortfarande och undrar varför det i sådana fall tycks vara så svårt för vissa att läsa på om djuret ifråga innan man införskaffar det ?
Visst kan det vara svårt att som föräldrer kunna motstå barnens tjat men man måste ju som vuxen ändå kunna ha det övergripande ansvaret att neka om det inte alls är lämpligt. Bara för att ta exempel så är ett nej bättre det än att det blir en massa övergivna så kallade sommarkatter.Man måste tänka efter noga hur livssituationen ser ut för väljer man att skaffa djur att ta på sig ett ansvar och det kan man inte skyffla över på någon annan för att försöka komma ifrån.
Fast samtidigt så tycker jag att vi ska akta oss för en sak som blivt mer &mer vanligt. Att vi försöker överföra våra mänskliga känslor på djuren. Se dem för de underbara varelser de faktiskt är istället. Visst de kanske inte kan prata på det sätt vi menar med ord men de har ändå sitt unika sätt att kunna kommunicera och sina egna sätt att visa känslor på sedan bygger mycket av deras tillvaro på en sak nämligen olika instinkter.
Instinkter som vi delar men kanske glömt bort hur vi ska handskas med för att vi inte hinner stanna upp och tänka efter i dagens moderna, stressade samhälle.Det är bara en liten utläggning från min sida som jag tycker att det tåls att funderas över. Men jag tycker att vissa tar till fel sorts metoder för att uppnå målet att djuren ska få mer rättigheter. Balansgången är svår men man måste kunna göra vissa avvägningar. Kan ta några exempel på sådana tillfällen som jag tycker har gått fel.
 
Varför släppa ut minkar och förstöra andras levebröd ? Minkarna är uppfödda i fångenskap och vet inte hur de ska skaffa mat.Om de klarar sig hur ska de då undvika att bli överkörda eller frysa ihjäl?
Dessutom kan de oraka en allvarlig obalans i den naturliga faunan.
 
Vet att det här med cirkus är omtvistat. Har under flera år besökt Maximum när de varit i stan men aldrig har jag sett ett djur som farit illa. Vissa tror till och med att hästarna blir slagna i manegen när det i själva verket är snärten på longerpisken man smäller med i luften. Någon påstod sig även att ha sett en halt häst som gick med på föreställning men i varje ny stad ska alla djur kontrolleras av veterinär.Jag kanske är lite  naiv &blåögd men jag kan inte köpa all kritik mot cirkusar som finns rakt av även om det såklart förekommer en skuggsida med men jag har svårt att tro att de större cirkusarna skulle sätta sina rykten på spel genom att behandla djuren illa. 
Visste ni föresten att en cirkushäst inte är färdigutbildad förän den når en ålder av tio år ?
 
Sedan tycker jag att det är väldigt mycket dubbelmoral i en sak. Man säger sig kämpa för djurens rätt men vid en demonstration på tv såg jag att man kastade gatsten mot polishästarna. 
 
Nu har jag bara tagit upp några saker som man kan fundera över. Fast jag tycker det är rätt så intressanta saker att tänka på och reflektera över ändå. Dessutom så sa ju den ena inspektören igår själv: Oftast får vi in anmälningar helt i onödan.Ungefär hälften av fallen saknar grund. Varför pratar inte folk mer med varandra för att kanske klara upp eventuella missförstånd istället för att ta till storsläggan på en gång.
Det tycker jag rimmar illa. Visst är det bra att man kollar upp saker men samtidigt om det inte finns någon rök varför ska man då tända en hel brasa ?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Visst är han :D

Svar: Ja :P
None None

2014-01-24 @ 15:41:20
URL: http://impalaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0