God morgon på er!

Hejsan alla morgonpigga läsare där ute.
Lyckades faktiskt sova hela natten och vaknade bara någon minut innan klockradion pep för att säga att det var dags att kliva upp. Ibland händer det ju att sömnen blir lite rubbad så det är bra. Vsserligen så kom jag i säng lite sent igår.Såg nämligen på nyinspelningen av Sound of music som gick på kanal ett. Visserligen var det ju ett slags liversion på teater men jag blev faktiskt besviken. Här kostar de på att göra en produktion också kan de inte använda kulisser som känns mer äkta än skogen gjorde igår. Nej det kändes lite vagt. Däremot så var jag överraskad av Carrie Underwood. Hon var bra som Maria men däremot så kändes Stephen Moyer lite tunn som kapten Von Trapp. Inget ont om honom annars men just den rollen blev kanske lite för stor.
Fast nu kanslke jag är lite partisk i frågan också men orginalet är flera gånger bättre för det fångar in känslorna mer än det här som bara kändes påkostat och stundtals för välressigerat för att det skulle fungera i slutänden.
Dessutom så tycker jag att det finns ett stort fel i båda versionerna + en till stor musikal som gjorts som är en annan av mina favoirter nämligen Evita.Varken Maria eller Evita var blondiner i verkligheten utan de var faktiskt brunetter båda två, fast det här kanske är en liten detalj som bara vi inbitna fans tänker på?
Dessutom så såg jag på första avsnittet av den nya serien på trean. Den som skulle handla om djurskyddsinspektörer bla. och blev potitivt överraskad av att få följa jobbet på djurambulansen fast jag vet ju hur lite resuser som finns i övriga delar av landet med.Det hävdas att det är ekonomin som är det största problemet som gör att allt mer centraliseras kring de större städerna men nog känns det som att man kan om man bara har viljan att ordna det.Tror snarare att det handlar om en del ovilja från politikerna att lägga ner några som helst resurser på det. För det är ju inte så att det saknas villigt folk här uppe som vill engagera sig. Så något annat måste det ju sitta i men man skär väl ner på allting man inte anser vara viktigt. Tyvärr är djurskyddet en av de saker som står med på den listan.Fast vi har ju husdjur här uppe med och olyckor händer överallt. Så ska inte våra djur ha samma förutsättningar och lika rätt till bra veterinärvård som de i södra delarna av landet eller vad handlar det här om ?Har man tex en akut sjuk häst som måste opereras ja då måste man ända ner till Strömsholm och varenda timme, minut och sekund blir  ju extra viktig när det är akut.Vet att för några år sedan var det en häst med akut tarmvred som var när att dö pga alla dessa turer, Först skickades hon till Sundsvall på inrådan från veterinären här, sedan blev det akuttransport ner till Stömsholm för operation. Veterinären där sa visst efteråt att om hon kommit in ett par timmar senare så hade hon aldrig överlevt och det är ju klart man vill att det ska gå bra redan från början även om man måste göra en avvägning från början hur långt man är villig att gå.Fast djuren blir ju våra kompisar&vänner och då vill vi väl både göra det mesta & de bästa för att de ska få ha det bra livet ut. Fast när djur dör på grund av att det inte finns tillräckligt kunnig personal, men inte heller samma förutsättningar till akutvården av dem över hela landet då tycker jag att något är väldigt fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0