Fundering

Fick en fråga av en tjej idag på MSP.
För er som inte spelar och undrar vad det är så är det ett commuity som är utformat som ett spel där man har en figur & ett eget rum osv.Hon undrade helt enkelt varför jag spelar & om sidan är kul för mig då jag är myndig. Jag fattar inte varför en del kommer med sådana otänksamma frågor. Visst , somliga kanske inte vet bättre men jag tycker samtidigt att man kan tänka efter lite innan man väljer att uttrycka sig på det viset. Varför skulle jag inte kunna spela dataspel om jag är myndig och tjej ?
Varför ska det vara skillnad på killar och tjejer i det fallet? För det känns verkligen fortfarande som att det är mer okej att killar spenderar hela dagen vid datorn fastän de kanske fyllt 20-30. Gör en tjej samma sak så har hon problem eller blir kallad barnslig.
På vilket sätt är det barnsligt att vara kreativ och tycka om att uttrycka sig på olika vis eller varför anser vissa att det är fjantigt att tycka om djur?
Jag menar jag älskar att läsa,skriva och rita också+ att jag dessutom fotar en hel del och ägnar mig åt ltie redigering,Det får i varje fall inte jag in i mina tankebanor att det skulle vara speciellt barnsligt. Dessutom tycks många unga som strävar efter att bli vuxna och mogna tro att den där mognaden sitter i att få bestämma över sig själv, att få gå ut på krogen och festa som man vill eller att man ska ha familj vid en viss bestämd ålder. Skulle säga att då har de inte fått klart för sig vilket ansvar som också kommer med åren.För så är det ju faktiskt. Visst jag har smakat alkohol några gånger men tycker inte ens att det är gott och redan i tonåren gick jag mot strömmen och satt hellre hemma vid datorn, läste en bra bok eller gjorde något annar kreativit istället för att vara ute och slå runt. Livet handlar inte bara om det utan det finns faktiskt så många andra saker bara man tittar vid sidan av den där motorvägen som alla försöker trängas på.Hur skulle det dessutom se ut om alla var lika ? Tror att det skulle bli himla tråkigt i längden till sist faktiskt. Dessutom så står jag hellre upp för den jag är , än att försöka vara som alla andra. Det är ju faktiskt bara trist när man ska bli insorterad i ett fack eller nerklämd i en mall genom att samhället tycks ha vissa utseendefixerade normer.
Visst man kanske blir ensam till sist om man verkligen alltid säger vad man tycker,tänker och känner men samtidigt så får man kunskapen om vilka som är ens verkliga vänner på det sättet.För en sak som jag har lärt mig också är att tystnad är inte bra utan man måste kunna kommunicera med varandra och köra med öppna kort. Tystnad är något som i längden tär på vilket förhållande &vilken kamratskap som helst. Ju längre tid som går ju svårare är det att prata och även om sanningen ibland kan göra ont så är det alltid bättre att få höra den än att bara bli ratad för att man tex inte längre passar in i någons bekantskapskrets.
Det är precis därför djur är så underbara. De skulle aldrig drömma om att snacka skit ,gå bakom ryggen på en eller att slänga hånfulla blickar kring sig och man behöver inte oroa sig för att inte passa in utan istället har man fyrfota  vänner som alltid ställer upp,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0