Hejsan

 
 
Hallojsan på er alla glada Bubblare där ute.
Nu har ni fått vänta några dagar igen på uppdatering här fast så blir det emellanåt. Har varit mer social i helgen och tagit det lilla lugna sedan. Fast det blir så för mig när det våras och är bra väder ute. Jag vill nära på inte alls gå in de dagarna utan försöker ta vara på det ljus jag kan. Man får ju sådan härlig energi av att insupa både solen och alla nauturens ljud så då måste man ju passa på helt enkelt.Först gick vi ner vid ett par gamla reningssbassänger,isen började släppa i kanterna annars låg det vita täcket kvar över allt som en mysig varm filt.Lyckades spana in en gnagare som pilade iväg längs kanten. Tror det var en vattensork men hann inte riktgit med att se då det verkligen gick snabbt men jag tror på en sådan eller att det möjligen kan ha varit en näbbus.
Hur som helst var det roligt :) Dessutom så har jag i aldrig sett så mycket spår efter bäver som just där. Vet att de ska finnas i ån men vi har aldrig sett några. Nu kanske det är värt att gå upp i ottan och försöka spana?
Vet ju dock också att vissa markägare inte vill ha dem utan har vidtagit vissa åtgärder tidigare för att försöka skrämma bort dem men jag tycker att de gott kan undvara den nedre biten på vissa åkrar som ligger mot ån för de är ändå väldigt vattensjuka och går inte att köra något fordon på.
Sedan så sjöng ett par svanar fint där de stod ute på isen. Alltid fint att se dem så här års.
Jag hoppas bara att de hittar något att äta då inte  sjön var helt öppen ännu.
Blev dock inga bilder för jag hade inte tagit med mig kameran så jag bjussar på några från akrivet istället men jag lovar att fota när det tinar upp lite mer.
Sedan har jag som sagt pysslat lite och vilat.Såg på uppträndande och intervju på SVT 2 med Amy Winehouse. Läste ju rätt nyligen boken om henne och jag rös. Vilken röst hon hade denna tjej!..Verkligen tragiskt att det skulle sluta osm det gjorde :/ men det borde öppna ögonen på fler unga tycker jag om hur farligt det är med alkohol och droger istället för att ha den här liberala synen som florerar runt idag.
För att koppla av lite såg jag på film idag. Flirting with forty gick på trean och fastän jag sett den minst två gånger förut kunder jag inte låta bli nu heller. Ibland kanske det är så att man behöver se sådana där härliga ett slags feelgood filmer med.Inte för att jag direkt brukar se på rysare eller skräckfilmer heller annars men jag är nog mer lagd åt draman. Romantiska komedier och dylikt brukar oftast bli för söta och småsliska, fyllda av klicheér men vissa gånger kan det vara skönt att lätta upp stämningen med en och bara koppla av.
 
Sångsvan
En välkommen gäst vid fågelbordet är tillbaka, bofinken.
Vitkindad gås.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0