Bokmal

Har alltid varit en bokmal och tyckt om att läsa.
Inte minst sedan jag hade en lärare på gymnasiet som satte Brott&Straff i mina händer men redan innan dess så tyckte jag om böckernas värld.Kanske för att jag fick skärma av allt annat. mycket som var jobbigt och jag kunde låtsas att jag var någon annan på någon helt annan plats.
Från början så läste jag mestadels hästböcker sedan hittade jag en favorit i John Grisham innan jag snöade in på Nora Roberts.
Älskar verkligen hennes böcker och har en mindre samling i min bokhylla idag(har ett större gäng nere i förrådet) men godbitarna får ju stå framme om jag får för mig att läsa om dem.
Har ju sett några av filmatiseringarna som gjorts på hennes böcker med men det är något jag ångrar för jag har bara blivit besviken av dem :/
För att göra en bra film av en bok måste man ju bearbeta manuset men istället så har de bara kopierat böckerna rakt av, Det ger inte alls samma känsla. Så jag föredrar alla gånger böckernas värld. Sedan så älskar jag ju Maria Gripes Skuggserie och har många favoriter av Astrid Lindgren. Vissa kanske tycker att det är mer barnböcker men jag skulle säga att de inte enbart är det utan de går bra att läsa också när man är äldre.
Dessutom finns det många böcker som räknas in under kategorin för tonårsböcker men en del av dem kan faktiskt läsas av folk i alla åldrar som tex Harry Potter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0