Solsken

Idag skiner solen faktiskt här och bitvis börjar värmen komma allt mer också tror det skulle bli 12-17 grader även om det är lite disigt så det känns skönt. Tänkte faktiskt passa på och gå och se efter om skakarna har anlänt ännu eller om det fortfarande är lite för tidigt.
Dessutom är det härligt att komma ut lite och få en del sol på sig även om jag inte tillhör den mest soldyrkande sorten.
Annars så ska jag nog inte göra så mycket idag, mer än att spela Sims när jag laddat in lite mer saker också ska jag göra iordning kamerautrustningen inför helgens V75. Läste igenom startlistorna och i storloppet var det lite klent startfält enligt mitt tycke men vi har ändå fått ett av försöken till Diamantstoet också kommer tyvå snyggingar hit nämligen "hemmahästen" Real De Rebut och underbara Farmbaron så det blir nog en omgång att se fram emot i alla fall.Nu håller jag bara tummarna för att vädret ska hålla i sig med då kan det bli den bästa dagen på länge,Så jag hoppas att det får bli en liten folkfest då banan dessutom bjuder på gratis buss både dit och hem vilket jag tror kan öka plubliksiffran åtminstone med några till.
För är det något jag saknar på vardagarna när jag varit ledig och varit där och fotat ibland så är det en buss som går ända fram till storvägen så det blir lätt att ta sig till &från ridskolan/travet för de som inte har tillgång till bil/skjuts eller kan cykla. Jag ser det här också som en anledning till varför man måste anställa personal på ridklubben för att sköta insläpp/utsläpp och inte längre kan använda sig av frivilliga krafter som kan ta på sig de uppgifterna och då tänker jag mig närmast alla hästskötare osv.
Fast det här är bara som jag ser det, dessutom förstår jag inte varför allt ska handla om tävling?
Tycker man tappar bort mycket kring hanteringen av själva hästen när man till exempel bara spänner för trådar och låter hästarna springa in själv till stallet. Visserligen så leds väl hästarna mycket ändå men en möjlighet till kontakt som  egentligen är A och O försvinner ju på det viset.
Dessutom vill jag också fråga varför man delar upp så stona och valackerna får gå i två hagar?
Om det är större skaderisk att de går tillsammans vet jag inget om men jag tänker som så att en hästflock i det vilda ju också består av flera individer med många personligheter så begränsar man inte hästarna lite om man delar upp efter kön?
Okej om man nu har en hingstig valack i hagen, då kanske man inte ska låta honom gå med ston men han kan ju gå tillsammans med ett par andra hästar han trivs med i en lite mindre hage .
Så det kanske vore något att låta 3-4 hästar som trivs bra och fungerar ihop dela på en mindre hage och låta skötarna få mer ansvar för att ta hand om hästarna mer än före och efter ridningen?
Dessutom är ju ridksolan egentligen öppen dagtid för alla men ibland kan jag uppleva att om man kommer dit för att ex fota kan vissa titta snett på en, som om de undrar vad man egentligen gör där en känsla som inte alls märks av på samma sätt på stallbacken på travet där jag bara mötts av positivitet istället och nyfikna människor som frågat om ens intresse för foto eller hästar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0