Gnägg

Hejsan och gnägg på er allihopa.
Idag är det en sådan där strålande dag igen. Solen skiner och himlen är nästintill klarblå. Bara någon liten molntuss här och var, fast det är helt enkelt väldigt skönt att vara ute nu.
Hade jag inte andra ärenden att göra så hade jag köpt med mig en sallad och suttit ute och ätit lunch men nu måste jag köpa lite andra saker också :/ fast i och för sig så kan jag gå förbi affären en vända till sedan när jag går hem.
Nu tänkte jag inte underhålla er med att säga mer om vad jag ska äta idag utan istället ska jag berätta om en sak som hände i helgen.Var hos min syster på kalas då hennes man fyllde år,
Hur som helst så står jag ute och pratar med något av syskonbarnen när vi får för oss att titta ner mot ridbanan där hästarna går. Vi hinner se hur deras lilla shettis nogrannt kalkylerar på risken innan hon plötsligt spränger tråden till den stora hagen efter att först ha tagit sig ut från ridbanan, eller kryper ut under.
Ja ni vet , gräset är ju alltid grönare på andra sidan staket eller ?
Hur som helst så blev barnet bredvid mig lite pafft och säger; Ponnyn är lös.
Jo tack jag ser det och går dit och klappar om om den lite och gosar en stund innan syrrans karl också kommer ner till hagen för att försöka få in henne.
Till en början går det ju inte så bra och ponnyn springer fram och tillbaka,de små benen går som trumpinnar. Sedan går han igen och tycker att det inte gör så mycket om hon är lös, hon brukar smita ibland men går ju aldrig från tomten. Bara någon enstaka gång har de hittat henne nere hos grannen.
I alla fall så går hon där på åkern och betar en stund innan hon till sist kommer på hur hon ska ta sig in till ligghallen som hon nog hade tänkt göra från början.
Kan tillägga också att ponnyn ifråga är 30+ så nog har hon hunnit samla på sig en massa livserfarenhet vid det här laget men det såg bara så roligt ut. För det såg precis ut som om hon retades lite när hon travade sådär fram och tillbaka& jag fick mig ett riktigt hästgarv kan man säga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0