Lustigt hur olika

Det är lite lustigt hur olika människor kan uppfatta varandra.
Av en del får jag bara höra positiva saker men jag tror det är svårt att suga åt sig beröm när man samtidigt får ta emot väldigt mycket skit& taskigheter.
Visst borde jag låta bli att bry mig eftersom de flesta som skriver negatvia saker inte ens känner mig eller vet vad jag har gått igenom men det är ändå svårt att vända vissa av dem ryggen helt.
Åtminstone när de går till personangrepp, då känner i alla fall jag att jag inte längre kan hålla tyst helt utan då måste jag faktiskt få försvara mig.
Det är ju inte så konstigt heller att allt fler unga mår dåligt just på grund av det klimat som råder på vissa populära barn&ungdomsajter på nätet. Allting ska enligt normen ske allt längre ner i åldrarna och fler känner sig pressade och passar man inte in i normen för vad som anses vara normalt då är man konstig.
Men vad är helt enkelt normalt och vem bestämmer egentligen hur saker ska vara eller se ut?
Tänk efter noga nu. Varför kan man inte bara acceptera varandra precis som man är istället ?
Vissa skriver saker som att* Den som ger sig in i leken får leken tåla* men jag kan inte tycka att man ska behöva utstå trakasserier &kränkningar bara för att någon annan mår dåligt eller har det jobbigt i skolan,hemma eller med kompisar.
Dessutom så kanske det fakiskt krävs att man är lite äldre för att förstå vissa saker, så känner åtminstone jag när det gäller vissa svar jag får på mina inlägg i bland annat forumet på MSP
Ja, ni har säker sett disskutionen som går där och visst ibland kanske jag överreagerar men jag tycker inte att man skra skriva om en del ämnen när det finns väldigt unga på sidan eller när reglerna säger att man faktiskt inte får.
Då tycker jag man ska hålla sig till det gällande medlemsavtalet och förstå så pass, annars kanske man inte är mogen nog att vara ute på nätet eller vad säger ni ?
För jag tror ingen skulle vilja bli kallad för en del av de saker jag fått se skrivna om mig eller hört genom att andra att vissa har sagt.
Så varför gör folk och till och med barn så här då , då menar jag inte bara mot varandra utan mot äldre med som ett slags omvänd mobbning.
Den frågan har jag själv tyvärr inget svar på men det kanske någon annan har ?
För jag tycker i alla fall grundtanken är att man ska kunna prata, umgås med varandra och ha roligt oavsett ålder,kön osv.

Kommentarer
Postat av: Tess

Ja, det är väldigt vanligt nu förtiden. Ungdomar blir mobbade via nätet. Och det kan vara lätt att skriva taskiga och idiotiska saker via nätet. Men att säga det med öppen mun, det är minsann och dag inte lätt. Dom tror dom är Coola bara för att sitta ner och skriva detta. Men ska man byta plats, ja vem skrattar då?

2013-01-31 @ 16:20:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0