Skriva av mig

Nu känner jag att jag måste få skriva av mig lite.
Först tänkte jag bara passa på att gratta Skellefteå AIK till SM-guldet i ishockey. Såg matchen igår på tv och nog för att jag håller på ett annat lag som redan åkt ur slutspelet men det var vackert lirat. Det är så roligt att ett så spelande lag vinner :) och där ser man hur mycket det lönar sig att inte hamna för ofta i utvisningsbåset så grattis igen killar och tillbaka till det jag egentligen skulle skriva om.
Lyssnade på radion igår som vanligt. Oftast lyssnar jag på P4 Västernorrland för jag tycker de varvar nyheter, musik och prat bra men nu till saken. Visst berör olika historier oss lika mycket beroende på vem man är och vilka intressen vi har men den här historien engagerade i varje fall mig.Jag ska försöka återberätta den så gott jag kan.
För snart två år sedan så var två män ute på skoter&skidor i skogen för att spåra varg. De lyckades skrämma upp tre stycken men de kunde bara följa efter den ena av dem och hetsa den. Det här var en en tik som skoterföraren av dem sedan körde på medvetet tre-fyra gånger så att hon blev allvarligt skadad innan de slutligen slog ihjäl henne med en träpåk. Jag tänker inte skriva något nedsättande om dessa individer men jag undrar i vilket tillstånd de var när detta hände. mycket eftersom det framkom i åklagarens material att det fanns DNA bevisning i närheten av platsen där vargen hittades från en av dem så undrar jag hur deras advokat kan ha mage att säga att det bara är indicier.
Visst det är dennes jobb att försvara sin klient men ändå, människor som plågar ihjäl ett stackars djur på det här sättet borde verkligen få stå sitt kast och ta sitt straff!
För det är dessutom allt för sällan som någon faktiskt fälls för jaktbrott i Sverige så det kanske vore dags att se efter den lagstiftningen för hur många gånger skjuts det inte till exempel varg i så kallat nödvärn och hur ska man egentligen bedömma det ?
Dessutom tror jag också att det är farligt att göra som man gjort på radion att ställa frågan om de vilda djuren börjar komma oss för nära in på knuten. För det är trots allt så att vi människor har en förmåga som skiljer oss från övriga däggdjur nämligen förmågan att kunna tänka men då kan vi använda oss bättre utav den med.
Det är ju trots allt så att det är vi människor som måste ta ansvaret och kunna leva i samförstånd med djuren som mer går på instinkt men börjar man resonera på samma sätt som de två männen och tar saken i egna händer vilka är då mest kallblodiga, vi eller djuren ?
Till sist så vill jag också säga till de som vill ha bort vargen , men inte bara den utan de andra rovdjuren med, har ni tänkt på vilka konsekvenser det skulle bli för naturen runt oss och ekosystemet ?
Nej jag tror inte att ni har gjort det men ni ska veta att man inte bara kan gå in och ta bort en A -art som vi kan kalla det utan att det får konsekvenser för flera andra djur då allting hänger ihop i ett evigt kretslopp.
Som en indianhövding sa en gång i tiden "Det är inte naturen som ska lära sig av oss utan vi som ska lära oss av naturen"
 
http://www.youtube.com/watch?v=4wVGdB0wEDg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0