Tjenixen på er

Tjenamoss på er allihopa.
Det började ju snöa igår kväll igen och imorse när jag vinklade upp persiennen var det alldeles vitt på marken så äntligen har vi fått årets första snötäcke här.
Solen skiner fast det var allt lite kyligt i luften kände jag när jag var ner på affären nyss och handlade lite. Det måste man ju trots allt göra även om man är förkyld.
Så nu är det hög tid tror jag att plocka undan sommargarderoben och rusta för vintern. Dessutom känner jag att jag måste få säga en sak. Det är alltså INTE Halloween på onsdag som vissa skriver. I USA firas Halloween alltid den 31 Oktober varje år medan vi här i Svergie brukar fira det mellan den 26-28 Oktober. Detta för att inte förväxlas med två av våra svenska helgdagar Allhelgondagen och Alla helgons dag som brukar firas 1 och 3 november. Det är dock på den tredje som vi brukar tända ljus på gravarna, tänka på och minnas de som gått före oss. Så det är mycket viktigt att hålla isär de här två, ändå är det många fortfarande som tror att de firas samtidigt den 31 men de gör de alltså INTE, de som firar Halloween kan istället som många säger väja att göra det Onsdagen den 7 men då är det absolut inte den 31 som vissa skriver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0