Med guldkant på dagen

Idag så var det en stor dag här, tänk att jag har kunnat hålla mig ända fram tills nu men, så gick det alltså inte att vänta längre och man säger ju också  att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag har blivit sambo igen med en  sådan där undebar pälsklädd liten guldklimp med små söta tassar och ett par nyfikna pepparkornögon som tittar  lite fundersamt på en.
Han undrar nog var han har hamnat någonstans, men han håller på att göra sig allt mer hemmastadd i Ariels gamla bur som jag fick lov att gå ner i källaren och hämta upp från förrådet. För hur kunde jag någonsin tro att han skulle nöja sig med att bo i Stuarts lilla blå som jag hade ståendes upp i garderoben?
Tänk så fel det konstiga tvåbeningen  kunde ha, eller så har det förmodligen bara gått allt för lång tid sedan hon hade hamster senast men som hon har saknat att höra ljudet av små tassar som springer i hjulet på kvällarna.
Sedan verkar det vara en ny verkligt stor, liten personlighet som har flyttat in.
För inte nog med att han hade sina tydliga åsikter om buren, nej inget av de hus han fick prova med i början dög heller utan det som till sist blev bra att gå in och lägga var ett av de gamla lekhusen som han fyllt med toalettpapper under natten.De andra två  byggena ratades och kastades omkring på till den grad att den förskräckta matten undrade om det var Hulken eller Karl Alfred som flyttat in. Otroligt att ett djur av så ringa storlek som en guldhamster kan ha så pass styrka i sig, ja han orkade till och med flyttta det stora huset trots att jag hade lagt dit en av  de mindere stenarna jag haft på taket.  Funderade på att låta honom ha ett tillfälligt kartongnäste men tämkte att jag var tvunget och prova med lekstugan åt honom först.
En annan sak som är lustig med honom är att ingen av de andra hamstrarna som jag haft förut har varit speciellt glada i att gräva, men det är den här krabaten som försvann ner i alspånet igår kvälll men då vet jag i alla fall hur jag ska kunna aktivera honom i buren med. För det kommer ju att dröja ett tag innan jag kommer att våga ta upp honom och släppa ut honom i hallen , det kan jag  säga redan nu också måste jag ju hamstersäkra alla rum på nytt innan dess. fast först ska vi alltsåbara lära känna varandra, han och jag. 
Hann med att byta objektivv på kameran och ta en liten bild på homom då han var ute på morgonens proviant och behovsrunda så att ni åtminstone får en bild till att börja med på sötnosen. Jag lovar det kommer att bli många fler sedan när jag har lärt känna honom bättre.
 
Det gäller naturligtvis  att visa upp att man är en tvättäkta guldhamster! Fast jag tror att matte får fixa en bättre matskål så man inte riskerar att försvinna ner i den men hon ställde bara in första bästa skål som hon hittade uppe.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0