Tjillivippen!

Hejsan på er alla läsare där ute och god kväll på er. Somliga av er kanske brukar kika in här regelbundet för att kolla om jag skrivit några nya rader men för vissa andra så kanske det är första gången som in rökat klicka er in just på min lilla blogg. Eller så kanske ni planerade besöket, ja hej i alla fall oavsett anledningen och varmt välkomna!
Jag hoppas att ni ska hitta något som ni tycker är roligt, spännande eller intressant att läsa om. För det mesta brukar jag börja mina inlägg med att skriva lite om vädret så också nu. Idag har vi haft jättefint och härligt vårväder. Passade på att ta mig en liten promenad och det var snudd på nästan så att jag undrade om jag skulle få lov att hyra en båt. Tänk att all denna snön ska väck....men fortfarande kan det ju komma bakslag så nej än vågar jag inte säga att det är dag för att bli vår.Den där aå omtalade snöhögen om ligger på parkeringen vid huset brukar ju tidigast försvinna i April och det är ju ändå ett tag kvar innan det är dags.Sedan så har jag plockat på lite här hemma, burit ner ena buren i förrådet och ställt upp Stuarts gamla i ett av mina många överskåp. Så just nu blir det alltså bara Theodor här hemma för ett tag innan vi får se hur det går längre fram. Fast det är ju lite skönt med att kunna fokusera på en individ med , men risken är väl större att man skämmer bort honom alldeles för mycket. Sedan är det väl kanske så man måste få lov att göra med, med de små liven för man har dem ju bara hos sig för en begränsad tidsrymd och då får man göra det mesta av den tiden man får tillsammans.

Theodor tänkte vara smakråd eller så är han bara väldigt fascinerad av tapeter
Hur matte än bär sig åt så blir det alltid ett spår av spån kvar efter mannen när han har varit ute.
Ibland måste man få lov att stanna upp och putsa sig.
Vad tror ni övar han på den nya Yogaställningen ?
Sedan finns det så många som säger att hamstrar lever i öknen & att de därför är marklevande djur som ser dåligt och inte ska klättra omkring alls. Mina terorier kring detta är att en hamster måste ju kunna klättra för att fly undan faror, hur skulle de liksom annars överlva i det vilda ? Och även i en öken så är allt faktiskt inte bara sand utan det brukar finnas klippor,gräs och träd på sina håll. Sedan har aldrig mina djur haft några problem med gallret men jag har ju hela tiden haft låga burar av just den anledningen att jag vet hur unga djur faktiskt älskr att klänga omkring och ha sig. Det är däremot en fas som de brukar växa ur men lilla välsignade Ariel hon blev nog aldrig riktigt vuxen i det fallet för hela tiden jag hade henne, ja ända tills de sista veckorna så skulle hon promt ta sig över brädan.Och de sägs ju faktiskt ha ett synfält på 16 centimeter ändå, men  visst de har inen uppfattning om höjder men det beror nog mer på att de är nattdjur mer än något annat.Sedan om synen inte är den bästa så navigerar de ju med sina andra sinnen som ibland verkar vara superutvecklade.Som när de ligger inne  boet och slumrar så gott men ändå kan känna lukten av ägg,köttfärs och ibland även gurka! De två första sakerna doftar starkt men hur är det med gurkan eller spaghettin som de också känner av ?
Så nog har de finslipad hörsel, lukt och känsel som kanske får ta vid de gånger då synen sviker dem vilket gör att de ändå kan navigera över ett golv.
Det här med att klättra över brädan är alltså något som de lär sig alldeles själva, jag har inte visat dem vilken väg de ska gå utan jagh ade nog hellre sett att de stanande kver i hallen.Visst kan jag samtidigt helelr inte hindra dem, för det är ju trots allt ett naturligt beteende och de är verkligen nyfikna små djur!
Theodor säger tittut!
Varför ska man nöja sig med att ta ett frö när man kan få hela asken med smaskiga solroskärnor för sig själv ? Fast det ska visst inte bli någon vana säger matte...hamstern skulle bli för fet, attans också!
 

Kommentarer
Postat av: Carolin

Va söt :)

Svar: Ja visst är han :)
None None

2017-03-10 @ 21:05:41
URL: http://carolink.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0