Hejsan svejsan

Hallojsan på er alla morgonpigga läsare där ute, ja hej till alla ni som gjort valet att titta in här en dag till för att se om jag skrivit några nya rader åt er att läsa. Jodå om ni väntar så kan det faktiskt hända att det blir några då jag har vaknat till lite. Egentligen så var det ett tag sedan jag kom upp ur sängen men det kanske tar ett tag innan man kommer igång. Det har dock sina fördelar att ha tre guldkorn som man ska sköta om på morgonkvisten. En ny sak de fått för sig är att Ariel och Timon vaknar samtidigt, gnager på gallret eller går i taket så de bara måste få komma ut, men det är ju metoder som fungerar för att få upp matte ur sängen också. Fast det är ju så mysigt att få umgås med dem. En stunds gos också får de sina lekstunder i hallen.Stuart då , vad gör han ? Jo han går ut gör sina behov och passar på att dricka&hämta mat sedan går han in och lägger sig igen. En stund senare när de andra två gått och lagt sig kan han komma ut och vilja gå upp. Så på det viset går de oftast om varandra men det är klart ibland är et fullt liv på kvällen om alla tre är uppe men då är jag ju ändå noga med att ge dem varsin stund ute också. Det är under dagtid då de sover som jag får passa på att göra andra saker och jag skulle inte vilja vara utan någon av dem nu faktiskt . För det är ju så att varje liten guldhamster är sin egen personlighet och de har sina unika egenheter men jag tror allt för många , kanske i synnerhet förstagångsägare har för bråttom och stannar inte upp och lyssnar på hamstern tillräckligt som man borde göra. Det vet jag ju själv hur det var då jag hade min första. Sedan så har Ariel lärt mig något mer viktigt, att leta efter nycklar för när man hittar vägen till hamsterns hjärta då har man en verklig liten vän. Och varje liten stund man får tillsammans blir något som man ska sätta stort värde på för sedan en vacker dag har man bara bilderna och minnena av hamstern kvar.
Fast det gör ju kanske just så att man får uppskatta de där små stunderna så mycket mer. Så man ska helt enkelt se till att ta sig den tiden med dem. En sak som gjort mig lite fundersam är att jag sett åtminstone ett par inlägg på ett forum där det stått saker liknande med: Hjälp , jag städar min hamsters bur en gång i veckan varför luktar det ?
Jag har alltså tre hamstrar , två hanar& en hona och jag städar varje dag. Det är i alla fall ett måste att ta bort kisset för annars börjar et snabbt att stinka om det får ligga. Honorna luktar dessutom mer då de brunstar var fjärde dag  Trots att det finns så mycket bra att läsa i både böcker och på internet verkar vissa ändå ha missat den här viktiga detaljen. Jag säger bara en sak : Läs på INNAN ni skaffar ett litet djur, för bara på grund av sin ringa storlek innebär det inte att man kan strunta i dem. Det är ett liv och även som smådjursägare har man ett ansvar för att se till deras välbefinnande och välmående. Dessutom är de stunder man ägnar sig åt städningen ytterligare ett tillfälle att få umgås med dem om de är vakna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0