Hallojsan!

Hejsan på er alla morgonpigga läsare där ute. Ja hej till alla er som bara råkat klicka er in hit. Hejsan även till ni som regelbundet kollar vad jag har för mig. Idag skiner solen ute och det känns skönt efter några dagar av mer klassiskt aprilväder. Nej de senaste dagarna har inte varit allt för roliga utan mestadels grådaskiga&regniga. Fast det hör väl våren till också att vädret varierar just sådär. Att det ändå är vår märks tack vare alla fina fåglar som börja komma tillbaka. Än är det dock väldigt kylslagna nätter och härom morgonen när jag vaknade var det faktiskt frost på marken efter natten. Så nej ännu har väl inte temperaturen stabiliserat sig här uppe och isarna ligger ju kvar på sjöarna även om havet börja bli mer och mer öppet. Det är i varje fall härligt då det bara blir allt ljusare ute men pollenmolnen kan vi blåsa bort. För även om det gått bra de två senaste säsongerna så vet man ju aldrig hur det blir år från år.Annars så gillar jag ju våren ändå men jag tror faktiskt att de allra flesta brukar uppskatta den. Så snart kan jag ge mig ut igen, ligga i buskarna och spanar. Har ju faktiskt gjort det lite redan men nu blir det väl än mer då det kommer dagar med fint väder Nu till något helt annat. Jag brukar ju stänga för in till köket nu då Ariel är ute, för att hon inte ska kila in bakom frysen igen. Glömde ha för kartongerna idag och på två sekunder så hade hon smitit dit!
Eftersom jag inte ville vänta några timmar med att få fram henne igen hämtade jag Stuart på en gång och när hans bur stod där kom hon fram på fem minuter. Det är mitt lilla Göteborgskex helt klart. För nu ligger hon och tar igen sig i kojan men med nosen utanför så hon inte ska missa vad matte gör! jag som skulle tvätta fönstret i rummet idag hade jag planerat men det är lite för kallt för att jag ska vilja ha öppet någon längre stund . Eftersom Ariel&Stu bor i rummet med så kan jag ändå får vänta med att ta utsidan då tills det blivit lite varmare i luften. Jag tror det får bli så också får jag ta insidan och passa på att göra andra saker sedan istället. Har ju i alla fall tagit köksfönstret så ett fönster är i alla fall klart men man behöver ju ta av dem emellanåt,
Ja då har Ariel varit på en till utflykt bakom spisen men nu fick jag som sagt tag på henne efter fem minuter eftersom jag hämtade Stuart på en gång. Annars kan hon sitta där bakom i några timmar som hon gjorde första gången. Sedan är hon ändå social för nu vägrar hon att gå och lägga sig, hon vill ut mer medan Stu visar rätt tydligt vad han tyckte om att bli väckt så tidigt på morgonen(i hans värld). Så nu vet jag alltså att det MÅSTE vara stängt till köket, annars räcker det med att titta bort i två sekunder så har Ariel smitit in dit. Snacka om busigt Göteborgskex man fått tag på.  Fast egentligen så följer hon ju kanske bara sina instinkter som den lilla guldhamster hon är, men faktum är att ingen av gossarna är lika äventyrlig av sig!
Visst kan de klättra över brädan men båda två kommer ju alltid då jag ropar på dem eller rasslar med matburken(det gör alltså inte tösen), nej för henne är utflykten mycket mer intressant och rolig. Sedan är sömn också något som är överskattat, hon kan alltså hålla igång från sju på morgonen till halv elva-elva på dagen. Inte vet jag om det bara beror på att hon är väldigt social av sig eller om hon har ett så litet behov att faktiskt sova. Hon håller då igång långt mer är killarna och ibland undrar jag om det är ngt galet med henne men då skulle hon väl aldrig vara så pigg heller!
 
Så här har alltså Stuart gjort igen med leksakerna, klart han inte ville bli väckt, för honom är det ju sovtid så här dags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0