God morgon!

Morgon på er alla bloggläsare där ute i den stora vida världen eller ja hej var ni än befinner er. Förmodligen så är ni åtminstone på planeten jorden. Idag så skiner solen igen här och det är ett vackert vårväder ute så det kanske blir en promenad senare under dagen. Det förutsätter ju förstås att en viss guldprinsessa går och lägger sig innan klockan halv elva också för , förmiddagen är ändå härligast att få komma ut i naturen på. Just nu håller hon dock igång rätt bra och verkar inte ha minsta insikt om att hamstrar ska sova på dagtid. Killarna däremot sussar så sött i sina hus men tidigare imorse var de ute alla tre och det är så skönt att se Timon nu. Emellanåt är han riktigt pigg &följer Ariels exempel att klättra över brädan.Visst har han det kämpigare att ta sig upp mren han ger sig inte förän han kommit upp på kartongen och tagit sig över. Orkar han inte hela vägen så händer det att han får lift av matte så att han i alla fall ska få komma ut en stund för sniffa runt vill han fortfarande göra.Så just nu verkar han alltså fått en nytändning ibland så det blir nog så att matte kommer att få ha kvar sin Dammtuss ett tag till :) även om det inte alls såg ut så för någon vecka sedan. Det är väl just därför man blir så bra på att uppskatta varje minut man får tillsammans med de små liven och man får ju ta vara på alla små stunder man kan ha ihop. För man vet ju aldrig när deras tid är över, det har jag lärt mig hur fort det kan gå. Då får man helt enkelt passa på att leka och mysa med dem då de är vakna.Dessutom känner jag mer och mer hur underskattade de små djuren är av många och trots att det finns så mycket bra att läsa så verkar en del alltså fortfarande inte tänka efter innan de köper dem. För visst kan guldhamstrar vara det underbara husdjuret , som jag gärna talar om men samtidigt så kräver de mycket tid för att de ska bli så tillgivna som mina tre guldkorn blivit.Bara för att de är små så innebär det inte att de går med på att bli bhandlade hur som helst och jag tror många misstar bitska hamstrar för att vara elaka men det är deras naturliga sätt att försvara sig på! och även den snällaste och raraste hamstern har fortfarande ett vilt inslag kvar i sig som de bytesdjur de är, det är något som är väldigt viktigt att komma ihåg!
Ännu hänger alltså mattes Timon med, även kallad Yetin,Timmymolnmannen eller Columbus
Kär hamster har många namn..nu har Ariel fått sig ett till smeknamn också efter det lilla äventyret hon gjorde. Förutom Prinsessan, Busfröken,Guldrumpan och Lara Croft så kallas hon numera även för Göteborgskexet eller bara kexet. Delvis så beror det på att det ser ut som hon stoppat in ett mariekex i kindpåsarna då hon bär med sig sitt portabla skafferi runt i buren. Sedan tillverkas just Mariekex som de älskar av Göteborgskex, och det passar ju verkligen eftersom hon kommer därifrån från början.Fast egentligen borde hon kanske kallas GuldAriel, då det står GuldMarie på paketen.
Hur Stuart mår? Fint tror jag, han hade problem med ett öga ett tag men det verkar ha försvunnit så jag vet inte om det var morgonklet eller en lättare infektion. Läste ju att de kunde få det på vintern, borta är den i alla fall.
Annars är han som vanligt min lilla Guldrumpa,Gladiator,Soffpotatis och Äggobert :). Om ni funderar på varför han fått just det sista smeknamnet så beror det på att han ser ut som ägget i Looney Tunes då han sover också har han ju en så busig uppsyn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0