Hejsan hoppsan!

Hejsan på er alla trevliga bloggläsare där ute och god morgon på er. Tänkte bara skriva några rader och berätta om vad jag pysslat med på sistone. Har ju kanske inte varit så aktiv här som jag brukar men jag försöker skriva inlägg när jag har lite mer att komma med istället.
Annars finns det ju de som skriver rent och skärt nonsens med som vad de åt till frukost men sådana texter roar inte mig det minsta. Jag menar äta och vissa saker måste vi ju ändå göra för att vi ska klara livhanken så länge det går. Vet inte varför det blivit så här men jag har nog aldrig varit så intresserad av matlagning och dylkt, nej det finns andra saker som lockar mer än de där måstena helt enkelt. Nog om detta, nu till dagens guldstund. Städar alltid åt hela gänget på morgonen, byter vatten och rengör deras toaletter samt fyller på mat om jag måste i skålarna. Hur som helst så får de ju alltid varsin utestund med i hallen. Killarna skötte sig bra idag, ja det var bara Stuart som försökte sig på att komma över brädan och ut på äventyr på andra sidan. Fast jag har helt klart en busfröken. Hon brukar ju normalt inte vakna alls på morgonkvisten men nu kikade hon fram ur sin bostad så jag tänkte att hon skulle få komma ut en stund eftersom hon ändå var vaken. En stund var hon helt nöjd i hallen innan hon började söka flyktvägar. Hon går liksom och spanar över brädan, det gör även Stuart och Timon. Nåja de brukar ju inte ta sig över men vad tror ni den lilla flickan gör? Jo först fintar hon bort matte och går in bakom lavoaren. Hon brukar ju gå upp på det lilla sängbordet jag har bredvid Timons bur men istället så går hon åt andra hållet och jag hinner se henne ta mark på andra sidan brädan. Jaha tänker jag: Hamster på rymmen.
Tar det lugnt och hon drar i vanlig ordning in under sängen. Efter en stunds lockande med mat kommer hon fram och ser så oskyldig ut. Får in henne i bollen till sist men hon får gå tillbaka en stund i hallen varpå hon försvinner för att sedan dyka upp på hyllan bakom Timmys bur. Han är ju vaken men brukar inte bry sig så nämnvärt annars men nu sitter han och vädrar efter henne. Klurar på hur det ska gå , har ju ena vanten på mig men vill samtidigt inte ta henen för hårt om hon skulle bitas. De får sniffa på varandra genom gallret men sedan får jag henne som tur är att gå in i bollen igen. Man ska ju ha något för att man lärt henne att det är roligt att vara i den. Ibland vill hon faktiskt inte gå ur den heller utan sitter kvar trots att jag håller bollen mot sidoluckan på buren så att hon enkelt kan kliva in och ur själv.
Snälla matte kan jag inte få gå över på andra sidan ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0