En underbar dag

 
Imorse sedan jag städat hos Meeko efter hans lilla nattliga äventyr så funderade jag ett slag på om jag skulle ta mig en promenad. Till sist så bestämde jag mig för att ta mig ut. Solen sken och det var ett sådant där underbart väder ni vet. Ibland så blåser det fortfarande lite småkyliga vindar men vad gör det.
Fick lov att byta om först eftersom jag egentligen hade planerat att stanna inne och vila men som sagt blev vädret allt för lockande.
Dessutom så var det så lungt att slippa stressa iväg till jobbet utan bara kunna vara ute och njuta av naturen. Man hittar ju sina gröna oaser i stan med och jag har då hittat min där jag skulle kunna sitta i flera timmar , dagar som denna. Tänk er det inga måste utan att bara få sitta där i lugnet. Nåja nästan, ett tivoli hade slagit sig ner vid evenemangarenan men jag tror att jag lyckades stänga ute ljudet från de rätt bra..vem behöver sådana saker när man kan sitta och se på när tärnorna &skrakarna fiskar ?
Som sagt blåste det till lite ibland och vågorna gick rätt så bra också inne i fjärden.Egentligen så brukar jag se mer fåglar när havet ligger lungt men det var ju rätt varmt i luften idag men jag hade ändå inga större förhoppningar. Går det sådana här vågor brukar till och med skrakarna dra sig för att glida ut och fånga fisk.
Blev hur som helst glad när jag fick syn på den första småskraken men jag trodde inte jag skulle få några bra bilder då han låg alldeles för långt ut.
 
 
Men just när jag var klar och skulle gå dök han upp alldeles invid strandkanten. Det var bara att säga tack och passa på att fota helt enkelt
Det blev faktiskt bland de bästa kort jag tagit på just småskrake och visst är de fina :)
Han noterade visserligen att jag stod där men han verkade inte så rädd av sig utan jag kunde ta kort i godan ro medan han guppade på vågorna, då och då försvann han ner under ytan för att leta mat.Flög gjorde han först när det kom några andra och gick.
Insåg dessutom hur svårt det är att få den där helt perfekta bilden på en tärna...
Flygbilder börjar jag kunna få till rätt bra tror jag, eller när de sätter sig för två sekunder men att fånga dem då de dyker...

Det kan jag ge upp så det fick bli en serie med flygbilder istället.
Också var jag tvungen att ta lite andra kort med som på vattenytan som låg och glittrade
Fast jag blev inte så badsugen , inte ens när jag såg tärnorna och skrakarna som dök.Det är nog inte så lite för kallt än.Sedan höll jag på att snava över ännu en fågel när jag var på väg hem nämligen en liten sädesärlasom trippade på vid sidan av vägen. Stenskvättan däremot sken med sin fullständiga frånvaro.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Vilka härliga bilder :)

Svar: Man tackar så mkt :)
None None

2014-05-18 @ 13:25:13
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0