SKRIK INTE

Jag får ofta ta emot kritik för att jag vissa gånger säger till en del att inte skrika åt mig när de skriver men jag tror inte att någon tycker det är speciellt trevligt att råka ut för det här.
Dessutom tycker jag att det är allt för många som faktiskt inte vet om att det är detsamma som att SKRIKA( om man skriver med stora(versaler) bokstäver på internet. Det här var en av de huvudregler jag fick lära mig när jag började surfa runt bland vågorna och ingick i netiketten som den kallades.
Ska man förtydliga något i text så kan man istället använda sig av ** eller "" utan att man för den skull behöver skrika och vara otrevlig mot folk.
Fast på sistone när jag varit ute på MSP så undrar jag ibland om folk missat att läsa reglerna och hur man visar varandra hänsyn ?
Nu pekar jag såklart inte ut någon utan menar hur det är lite överlag.Tycker det är lite märklgit att jag ser så många säga hårda ord till varandra på en sida som främst kanske riktar sig mot barn.
För det är verkligen bara onödigt och jag tycker inte att SÅ många kan ha missat hjälpavsnittet heller under frågetecknet där förhållningsreglerna finns.Dessutom är det här regler som för det mesta gäller på alla sidor man vistas på så de borde vara mer självklara. Eller så kanske många bara väljer att helt enkelt strunta i dem men till dessa väljer jag att säga: Man har faktiskt ett ansvar för hur man beter sig ute på internet också och inte bara i den verkliga världen.



Kommentarer
Postat av: Mafer

Det är så synd att en del är sådär elaka. Och att man skriver med stora bokstäver börjar bli lite ut tjatat för att så många gör det. Synd bara att de knappt är nån som läser reglerna, eller i värsta fall har alla läst reglerna men inte brytt sig om dom.

Svar: Verkligen det är så trist :/ när det ska behöva bli på det sättet för det är ju inte trevligt på något vis...man undrar ju vad de skulle tycka om ngn var så otrevlig och skrek på dem
None None

2012-10-20 @ 16:55:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0