Hejsan svejsan!

Idag så blev det ännu en liten promenad ute i den fina väderleken igen.
Fast det är ju värst vilket blåsväder som den här våren har börjat med, men det kanske alltid är så här i inledningen  innan det hinner med att stabilisera sig lite mer?
Ja jag vet ju inte riktigt, men nog känns det som att det kanske har hållit på och stormat lite väl mycket de här senaste dagarna. Hur som helst så har jag lyckats med att ta mig ut ändå, fastän kylan fortfarande biter sig fast i luften men då när det är sådant här väder så  kan det ju  faktiskt räcka med att man är ute ett par timmar istället för en halv dag som det kan bli ibland annars när jag är ute och jagar fåglar med kameran.
Havstruten kom för ett ögonblick och visade upp sig lite närmare in mot land.
 Igår när jag också var ute och gick så blev det inte så mycket fotat , men jag lyckades verkligen med det här kortet på en gråtrut som stod ute på ett av de sista kvarvarande isflaken och vilade.
 
Förbiflygande kniphanne.
Idag så slog vågorna stundtals in mot stranden så att det skvittrade.
Att det blåste på bra märktes inte minst kring bryggorna.
Stannade upp och funderade på om jag skulle sätta kurs hemöver redan efter ett par timmar då det kändes kallt i luften trots att jag hade både vantar och mössan på mig, när jag upptäckte det här paret storskrake som låg nästan alldeles invid kajen och fiskade.
Så jag blev istället kvar ett tag till och tur var väl det för jag fick till så fina bilder på hannen igen. Den här gången så var det ju vädret som hjälpte mig, men det kändes ju även som att han var lagomt rädd av sig där han låg ute i vågskvalpet.
Ja det är helt klart något visst med storskrakarna och deras färgkombination i fjäderdräkten som gör at jag har svårt för att kunna att se mig riktigt mätt på dem
 
 
Efter att jag hade stått där och tittat på dem ett bra tag så fick han dock nog  eööer så bestämde han sig bara  för att det var dags för att lyfta, men han satte endast sin kurs mot ännu lugnare vatten en bit bort. Dessutom så fick jag ju äntligen till en fin flygstudie på honom med!
Dessutom så fick jag en överraskning när jag kommit mig tillbaka hem och gick runt ena knuten på huset. Det finns ju ett litet träd där, där skatorna brukar hålla till och mycket riktigt så satt det  ju två stycken där bland grenarna.
Sedan upptäckte jag, det här när jag började med att studera dem lite mer noga så det verkar som om att jag håller på med att få mig ett par nya grannar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0