Hallojsan!

Hejsan på er alla läsare där ute, framför allt hej till er som har klickat er in hit till mig lilla blogg.
Här sitter jag på stolen och gäspar, men det är kanske inte så konstigt när jag har varit igång sedan sjutiden imorse. Ja  egentligen så är jag nog mer av en kvällmänniska eller i alla fall så har jag varit det men nu har jag insett hur mysigt det är att kunna gå ut på morgonen , ni vet innan staden har börjat med att vakna till liv.
Det är så fantastiskt härligt att gå ut de dagar när solen skiner och man bara hör fåglarnas kvitter i buskagen utan att deras sång dränks  och försvinner  i motorbullret från alla bilar. 
Fick sällskap av en liten talgoxe som kom och satte sig i buskarna ovanför mig där jag för en stund hade stannat till på trottaren när jag såg att mesen kom flygande. Den bara satt där och  verkade betraktade mig  minst lika nyfiket en lång stund, eller så satt den kanske i själva verket bara och väntade in sin partner som kom flygandes senare.
Sedan så styrde jag mina strg vidare ner mot kajen och då låg skarven där och fiskade men svårigheten är att få komma den tillräckligt nära så att jag kan fotografera den. Så fort den lägger märke till att man kommer, så dyker den eller flyger över, med kurs mot industrierna på andra sidan fjärden så långt bort från människor den möjligtvis kan komma.
Jag var på väg ut mot seglarlokalen när två fåglar kom flygande på nära håll. Hann nätt och jämt med att få upp kameran och ta ett par foton av dem, när jag sedan tittade närmare på den här så blev jag helt plötslgit väldigt osäker , är det en korp eller en svartkråka ?
Det ena paret storskrake på infflygning
Vissa skator är  helt klart allt annat än buskablyga av sig.
 Biggan var såklart hemma och nog börjar hon att bli mindre rädd för mig, men det är ju lite min plan med att de ska bli mindre skygga så att jag kommer att  få väldigt fina bilder på dem i slutänden.
Änltigen lyckats med att få till ett par fina bilder med på flygande drakar. Ett par av Biggans kavaljererer reagerar ju fortfarande så här när man kommer gåendes.
Fast det händer ju att man lyckas med att smyga sig på dem med.
 
Storskrake som tar sig sitt morgondopp.
Sedan gäller det att man sträcker på sig ordentligt så att alla fjädrar  hinner torka till.
 
Man måste ju göra sig snygg om man ska få vara med på så många kort
, då kan man  verkligen inte ta och  se ut hur som helst.
Det var stor skillnad på vädret från igår, för igår sså blåste det på betydligt mer och ytan på fjärden var krabb(orolig).
Vyer ffrån staden nere vid kajen, 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0