God morgon

Hejsan på er alla ni läsare som kikar in hit på min lilla blogg, fast ni är ju inte så många till antalet men vad spelar det egentligen för någon roll. Huvdsaken är att ni fortfarande hitar in hit sedan ni har klickat er förbi alla nivåer av GDPR som finns ibland när man försöker med att länka vidare.
Nåja idag så skiner i alla fall solen här och den där allra värsta blåsten verkar för tillfället ha dragit förbi fastän det är klart att det fortfarande kändes iböand när vinden tog i lite mer nere vid kajen så helt lugnt var det kanske inte. Fast fjärden låg bitvis kav lugn och bara små krusningar syntes på vattenytan så nog hade vindbyarna  också lugnat ner sig betydligt.
 
Det här paret storrskrake hade tydligen bestämt sig för att ta lite sovmorgon där de låg ute på en av bryggorna och vilade sig i solskenet.
Verkligen en fin vårdag här
Den  där vackra vyn utöver fjärden igen , inte många krusningar på vattenytan idag.
Kniporna hade bara ögon för varandra.
Äkta paret skrattmås satt lungt kvar på sin sten nere vid vattenbrynet när jag långsamt närmade mig dem  Annars så tycker jag snarare att de brukar ta till flykten när man kommer för nära men de här  hade völ kanske  spanat in ett lämpligt ställe för att börja bygga bo på i närheten och då ville de nog inte ville överge det.
Den ena fågeln simmade iväg på en liten runda, medan den här satt kvar där på stenen och bara  tittade på mig. När jag sedan gick längre ut på udden för att försöka fota kanadagässen som jag såg hade kommit, ja då återvände den andra skrattmåsen lungt  till sin partner.
Nu har alltså kanadagässen anlänt till viken och de här två är allt annat än buskablyga av sig.
Nu börjas det...
Fast nog ser det minst sagt bryskt ut när de ska para sig och hanen håller på att trycka ner honan så att hon helt försvinner under vattenytan..
Hårdhänt kärlek.
Till sist så var de i alla fall klara med sin lilla kärleksakt och hon fick komma tillbaka upp igen.
Efteråt så var det  tydligen dags för ett uppfriskande bad.
Innan det var dags för att lufta fjäderdräkten och försöka få fjädrarna att torka till lite innan det hade blivit dags för att simma vidare 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0