Hejsan svejsan!

God morgon på er alla läsare som har klickat er in hit till min lilla blogg.
Idag när jag vaknade på morgonen och kikade ut genom fönstret så var det alldelse vitt på marken och jag hörde hur det pratades om att det var snö på gång i radion. 
Jag hade ju kanske redan hunnit med att ana det eftersom det har blivit allt kyligare i luften under de här senaste dagarna så nog märks det att vi är på väg mot en kallare årstid igen.
Fast jag tänker låta bli att gåra som några andra, som bara verkar sitta och gnälla över hur jobbigt det är med just snön. 
Klart att den  kanske inte behöver komma i de mängder som det gjorde här för ett par år sedan , men nog är det  bra mycket trevligare med  lite vitt  som lyser upp på marken än det där jobbiga gråa ruskvädret som hösten brukar kunna bjuda oss på .
Fast nu var det inte vädret som jag skulle avhandla i dagens inlägg som jag tänkte försöka med att få till innan jag ska gå ut på en liten promenad i solskenet.
Nej utan jag tänkta bara få visa upp några av de bilder som jag fotade under gårddagens vandring, när jag gick en för mig  delvis ny väg då jag skulle gå hem.aDet hänger nog ihop med att jag oftast är ute och rör på mig mer på eftermiddagen när det har hunnit mörkna och då känns det inte riktigt tyggt att gå genom gångtunneln  som går under vägen.
 
Nu så gick jag däremot ut på förmiddagen medan det  ännu var ljust ute, men oj så nerklottrad med  olka taggar som den har blivit! Tänk om de kunde få lov av kommunen  till att göra någoting snyggt på den istället för det där kladdet.
Tyckte väl att jag hörde ett bekant svirrande uppe i träden och mycket riktigt när jag tittade upp så satt där en hel flock med sidensvansar.
Fast det var inte så lätt att hinna fota dem då de hade bestämt sig för att slå sig ner utanför ett serviceboende så vid minsta lilla störning flög hela flocken tillbaka upp och satte sig i trädtopparna.
Kunde inte räkna dem, men jag tror i alla fall 
att det var minst 100 st!
Sedan så hade det även smugit sig några björktrastar bland dem. 
Medan jag stod där så hörde jag dessutom ljudet från en större hackspett så jag bestämde mig för att försöka leta reda på den och jo mycket riktigt så satt den där efter trädstammen och den var nog så upptagen med att försöka hitta någoting ätbart att jag utan problem kunde stå snett nedanför trädet som den satt i och fotografera fågeln.
Sedan var förstås även duvorna på plats nere vid fågelbordet där jag stannade till en stund innan jag till sist satte kurs vidare hemåt.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0