Migrän

Tack och lov så får jag ju  inte mina anfall så ofta, men det är fortfarande ingenting som är speciellt roligt att behöva leva med. 
På samma gång så är jag inte  så speciellt  förvånad över att  jag har fått det eftersom min mamma lidit av det i många år och jag har ju stått på sidan av och sett hur jobbiga hennes anfall har varit med, hon har haft det många gånger värre än mig och till med behövt åka in på sjukhus vid ett par tillfällen när det har varit som värst för att få hjälp och de gångerna när det hände så blev jag så rädd. 
Dessutom så har även båda mina syskon  av och till med huvudvärk, så jag tror på att det är någoting som är ärftligt just i vårat fall, men man får ju försöka med att leva med det.
Fast jag har ju heller inte alltid lidit av det , utan det har kommit de senaste åren även om jag  redan tidigare kunde känna av spännnigshuvudvärk vid kraftigare  ansträgning eller få problem  de gånger när jag har varit förkyld.
Den där vanliga huvudvärken som man kan känna av går ju dock snabbt över, migrän ter sig annorlunda och den brukar vanlgitvis, efter att ha börjat dunka vid tinningarna kunna däcka mig i ett eller ett par dygn.
Då mår jag bara  tjyvens och ständigt behöver ha tillgång till vätska, en hink och en våt trasa som jag kan lägga över pannan för att dämpa hettan som också följer med.
Helst ska det dessutom vara mörkt , tyst och svalt i rummet där jag befinner mig, jag antar att man kan beskriva det lite som när man får värmeslag. En del av de olika symptomen liknar i alla fall varandra och det är kanske inte alltid så lätt att känna av vilket som hör till vad.
En sak som jag däremot aldrig hade klarat mig utan  att ha tillgång til lhemma det är Eeze , eller Ignorin de får kalla de små pillren för vad de vill bara de hjälper mig att bli av med det där eländet Jag är faktiskt väldigt tacksam över att det i mitt fall fungerar med dem och det har då hitills avhjälpt alla mina anfall som jag har behövt gå igenom.
Någonting som vanliga värktabletter som alvedon INTE gör.
Så nu undrar jag vad som ska hända efter den 1 juni 2020 när dessa läkemedel som innehåller diflofenak alltså nte kommer att få säljas utan recept ens på apoteken längre ? 
Visst, att det kanske är så att de för med sig en risk för ökade biverkningar inom hjärt och kärlområdet men samtidigt så kan de även vara en livsnödvändighet för många patienter  om man ska kunna klara av vardagslivet, ja jag tror att ni andra som kanske läser det här och som kanske också lider av migrän ibland vet vad jag pratar om.
Fast jag antar att det är så som läkemedelsverket har tänkt sig det hela, när de betämde sig för att ändra i  de här bestämmelserna. Visserligen bra att de gör någoting för att försvåra ett eventuellt missbruk av vissa mediciner men samtidigt så kommer man knappt någonstans när man är mitt uppe i ett migränanfall , har man tur så tar man sig upp från sängen eller soffan till toaletten men det är absolut det längsta avståndet som man klarar av. Då har jag ju ändå bara lindrig migrän och heller inte så ofta, men jag vet med mig att ett anfall kan komma. 
Så jag vet faktiskt  inte riktigt hur de hade tänkt att det  hela ska fungera framöver men jag antar att man får ta kontakt med sjukvården sedan om det blir aktuellt då, men det känns ju som en  ren bagatell att behöva ta upp deras tid med någoting som man redan vet  så väl hur det fungerar
Det här får trots allr kanske räcka  kring just det härt ämnet för idag, känns i alla fall som jag har  för tillfället kommit tillräckligt långt ner i det medicinska träsket.
Sedan finns det såklart även gott om konstiga tabletter ,som jag känner mig tacksam över att de har förbjudit eller att de rakt  utgått ur sortimentent. Jo tänk  minsann bara  vad man kan hitta för spännande askar liggandes bland en massa bråte när man är ute på äventyr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0