Ledsen och förbannad

Nu måste jag få lov till att låna en del den rubriken från ett annt blogginlägg som poppade upp pä första sidan.Från början så handlade det om någon som satt och var irriterad över en flygresa till Kanada som tydligen inte hade blivit av utan, istället så var den inställd på grund av Lufthansas strejk.
Just nu har jag dock lite svårt att förstå mig på hur man kan känna så visst det är kanske tråkigt att bli fast någongstans och att inte få komma iväg om man sedan länge har gått och sett fram emot det men jag tycker det ändå att det är en droppe i havet  för har man tur så betalar väl flygbolaget tillbaka pengarna man betalat om de inte bjuder på en ny biljett vid ett senare tillfälle
Den känns i alla fall lite som en bagatell mot det som inträffade sent på kvällen till den 5 Oktober på en ryttarförening nere i Burlöv, Skåne där en hitills okänd gärningsperson gick in och mycket  brutalt knivskar en  av hästarna som stod inne  i stallet. 
Så där går alltså alla eventuella teorier om att den skulle ha blivit attackerad av ett rovdjur ute i hagen i stöpet, utan den stod inne i sin box när det  hela inträffade
Ägaren upptäckte visst det hemska som hade hänt när hon hade gått tillbaka till stallet för att hämta sina kvarglömda nycklar, när hon kom dit så kom inte hästen inte om vanligt  fram till henne då hon skulle ge den lite pellets.
Efter att veterinär  hade tittat på den och gjort en nogrannare undersökning av skadorna så kom nog det allra  värsta svar  som en orolig  djurägare  någonsin kan få, fram en  väldigt dyster och oklar prognos, då det på det ena benet där ett av snitten låg visade sig handla om en allvarlig skada på en sena.
Så därför fattades redan då  det mycket tråkiga beslutet om avlivning och det får man ju kanske också förstå i det läget , ingen  av oss vill väl någonsin heller se sin bästa vän tvingas till att  lida och behöva ha ont ? För vilket liv är det egentligen för en annars levnadsglad unghäst på 3 år att för  en obestämd framtid kanske bli tvingad till boxvila och vem vet om det någonsin hade blivit bra igen?
Då hamnar man i ett moment 27, som min syster gjorde med sin ena häst som klev ner i ett hål under en ridtur och var halt av och till efteråt. Inga fel hittades på honom heller, men en vidare röntgenundersökning hade blivit för dyr och även om man hade hittat var felet satt var det inte säkeret att en operation skulle ha hjälpt honom heller. Han blev, åtmnistone  11 år gammal.
Nej såklart så ska man ju heller sitta och spekulera för kring det , hur det kunde ha blivit eller vem som begått det här vidriga och illvilliga  dådet mot ett  helt oskyldigt djur.
Den här händelsen gör mig verkligen ändå så ARG och jag tror att  det smärtar i mig av att bara behöva läsa om den, men det känns tyvärr inte som att det är ovanligt att det sker.
Nästan varje år händer det liknande saker på sommaren när många hästar går på bete och jag tycker det är en så trist utveckling, att djurägarna nu  också ska behövas sätta upp kameror överallt för att kunna få känna sig trygga och för att freda sina djur.
Det måste väl ändå tyda på att vi har problem eller ska man kanske godta att sådana här saker händer? Nej det kan jag verkligen INTE tycka att man ska men varför är det då bara ett fåtal av gärningspersonerna bakom de här brotten som åker dit ?
Ja den frågan tycker jag gott att man kan slänga ut och sedan så tycker jag att staffen kring de här  fallen skulle vara mycket stängare , för det känns ju lite som att vårt svenska rättsväsende alla gånger ser så med så allvarliga ögon på just djurplågerimål,
Fast då kanske de skulle behöva titta efter lite bättre i lagboken , men jag säger bara det. Jag vet inte om ni minns dem  de där x som  först kallblodigt jagade en vargtik med skoter för att sedan slå hjäl henne med påk för ett antal år sedan de fick bara fängslse i två år för det grova jaktbrottet som de hade utfört. Vad är egentligen det i förhållande till det lidande som de hade utsatt henne för ?
Förmodligen ingenting utan jag tycker gott att de borde ha fått suttit  inlåsta dubbla den tiden, så att det kanske hade blivit lite mer kännbart för dem och kanske även lite  mer avskräckande för andra tjuvjägare. Det skulle ju verkligen behövas åtgärder frontlinjen men, nej då finns det väl inte längre några pengar kvar i kassan. Så det är väl därför som det har gått så lågt som det har gjort på sina håll, då de har kunnat operera i pricip ostört där ute i storskogen
Fast alla de andra  fallena ser vi ju aldrig eftersom SGT  - Skjukt, Gräv,Tig numera är ett så pass välkänt begrepp
Nu skulle jag ju inte glida in på det här tassavtrycket riktigt i och med kvällens inlägg men jag tyckte ändå att det var bra att ta upp det i samma veva då jag inte vill skriva allt för mycket om det andra ,  åtminstone inte innan vi riktigt vet hur det har gått till - eller snarare vilken/vilka dåre/dårar som kan ha gjort sig skyldiga till Kesos , allt för tidiga bortgång.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0