Örnen har landat

Idag så passade jag på och tog mig en längre promenad medan föräldrarna var iväg och handlade. Hade egentligen inte planerat för att gå så långt men eftersom det var så fint väder så tänkte jag att det var lika bra att passa på, med en tur förbi OBS-ladan då jag inte hade varit där på länge. Fast till att börja med så gick jag ner och kollade om drillsnäpporna var hemma då vi inte har sett till dem på ett tag nu men jo nu var de tillbaka på det vanliga stället vid de före detta reningdammarna som nu bara står där och växer igen allt mer.

Sedan fortsatte jag att gå efter vägen och jag tyckte att det var märkligt tomt i luftrummet. Samtidigt var det varmt och jag funderade på om jag skulle vända tills solen för en stund gick i moln & jag tog beslutet om att fortsätta ändå. På väg mot ladan så kom en stor flock av någoting flygandes och jag fick tillbaka hoppet om att åtminstone kunna få skymta någoting mer än bara kråkor och måsfåglar som det verkligen fanns massor av ute på de åkrarna  som omgärdar sjön nu då en av bönderna hade börjat med att slå sitt hö.

 

Sedan blev jag kvar ute vid ladan ett bra tag innan jag började känna att det var dags att bege sig hemåt. Slog igång mobiltelefonen och skickade ett par meddelanden för att kunna få skjuts hem då jag kände mig helt slut och inte alls säker på att jag skulle orka ta mig tillbaka hela vägen hem. Fast när jag ändå hade tagit mig dit ut så kände jag att jag inte kunde lägga ner kameran riktigt ännu heller.Så jag gjorde ett  nytt svep över sjön där både fick syn på tranorna som hade kvar sin lilla unge och gråhägrarna som även de var på plats. Tänk vissa år syns de ju knappt till alls!

 

Märkte  sedanhur kråkorna drog iväg åt ett håll nere vid strandkanten och helt plötsligt ser jag någoting ENORMT komma svepande över vattenytan i riktning mot strandkanten så jag tog upp kameran och zoomade så mycket jag nu kunde med mitt lilla 70-300 objektiv. Där satt den , men en stor fisk i klorna! Nog för att jag har sett havsörnen förut då de kommit flygande över huset, men den här upplevelsen var verkligen någoting utöver det där vanliga och på det  där avståndet har jag då aldrig sett den förut., men nu var det verkligen så att man reagerade över storleken och vilka imponerande fåglar de  verkligen är sedan! Hade tyvärr inte tid att stanna kvar länge, för sedan så anlände min skjuts och chauffören av bilen var inte så sugen på att stanna kvar och kolla in norra europas största rovfågel så den fick äta upp sin lunch ifred, eller ja kråkorna satte ju sig där vid sidan av och bara väntade på sin chans till att få tag på resterna!

 
Sedan några år så finns det nötboskap som betar både vid och i själva fågelskyddsområdet för att försöka hindra det från att växa igen helt & jag tycker det är en sådan där självklar bild av den svenska sommaren. Vet faktiskt inte om det finns någoting bättre än att kunna promenera iväg så här ibland och ta med sig lite fika för att sätta sig där ute på en solvarm sten invid väggen på den gamla ladan och bara spana ut över vattnet. Nej det är någoting som för mig är väldigt svårslaget!
För även om man kanske inte alltid får syn på någoting så kan man lika gärna bara sitta kvar där , sluta ögonen och dra in naturens alla naturens dofter i näsan eller lyssna på fågelsången och höra det svaga klämtandet från skällkons klocka som hörs ibland då boskapen flyttar på sig i maklig takt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0