Walkabout

Igår hände en av de få saker som egentligen inte bör eller får hända med guldkornet. Fast det är ingen fara med honom idag men jag tappade bevakningen på honom i max två sekunder och han hann förstås med att smita in bakom och under frysen i köket. Det är verkligen alla hamstrars favoritplats det där. Tror dock att det som vanligt var matten som blev mest orolig och nervös när han på bästa Ariel manér vägrade att komma fram också. Det spelade ingen roll att jag försökte erbjuda majs eller ägg , han vägrade ändå att komma fram då totalt satt han där nöjt i några timmar. Funderade på om jag skulle göra en hinkfälla att fånga honom i men ville inte gärna gå och lägga mig innan han var fast. Hörde honom böka runt så jag visste ju att han var okej ändå, klart han tyckte väl att det var ett jättespännande ställe att vara på.
Hur som helst så kom jag på det, vilket hans favoritgodis var så jag gick dit och rasslade med förpackningen med droppar och genast kom den lilla busmannen fram. Han hade klarat sig oskadd såklart, eller åtminstone relativt. Fast han hade fått samma mystiska klägg/ damm som Ariel fick en gång . Det hade snott in sig i pälsen på honom så matte fick försöka få bort det mesta av det som satt i topparna. Måhända fick han en liten ny frisyr men pälsen växer ju tack och lov tillbaka. Huvudsaken är den att det gick bra trots hans lilla äventyr men nu har han alltså provat på det stället med! Så nu kanske matte har lärt sig något att i köket ska det absolut inte vara några guldkorn på vift för då kan det ju hända att det dröjer innan de tittar fram igen!
 
De behöver alltså inte stort utrymme alls för att ta sig in bakom eller under saker.
Ställde dit buren utifall att jag skulle behöva vänta länge innan han kom fram men tack och lov så dök han upp när han hörde att jag rasslade med asken till hans favoritgodis.Då var det inte kul att vara på rymmen länge och han var rätt så törstig med efter sin lilla utflykt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0