Hejsan på er!

Hejsan hoppsan på er allihopa som tittar in hit på min lilla blogg för att se om det har hänt något nytt sedan ni kollade in här senaste gången. Ja det förstås, några av er kanske klickat er in hit för allra första gången med och tycker att det verkar hända rätt lite just nu. Ni kanske har rätt men det är ju sommar ännu och även fast jag har en dator ute hos föräldrarna där jag och Theodor för tillfället befinner oss så blir det att jag gör färre inlägg under semestern. Jag passar på att ta lite ledigt och pysslar med en del andra saker istället. Fast snart kommer vi att vara tillbaka i stan och då blir det kanske mer uppdateringar som vanligt igen.Om någon funderar över hur Theo mår så kan jag hälsa att han just nu sussar så gott precis som allra hamstrar bör göra vid den här tiden på dygnet och han har blivit så bortskämd må ni tro. Fast han är lite ängslig för att gå ut här, men det är klart..den stora vida världen är kanske för skrämmande och innehåller allt för många faror för även den lilla modiga syriska hamstern. Då är det säkrare att stanna inomhus och leka bonde istället, att åka runt med traktorn är jättekul!
Nu skulle jag ju inte låta honom ta över den här posten helt och hållet heller var det tänkt, även om det är så väldigt lätt hänt att det blir så, när man har en liten alldeles underbar pälskling som mycket väl kan konsten att dupera sin matte till nästan vad som helst genom att använda den där bedårande blicken.
Liten nyfiken hamsternos på väg ut på äventyr utan sele på, det är först efter ett tag nu som matte känner att hon behäver sätta på den för annars kan han gå vilse under soffan och försvinna och det vore ju inte så bra men ni må tro det blir fart på honom då han ska gå hem till buren!
Sommaren har inte bara handlat om Theodor även om det blir mycket hamster, nej jag har kollat en hel del på fåglarna med och vips så fick jag beskåda en ny art nämligen ärtsångare. Kul när det händer då man minst anar det!
Jag kungen är över alla här under trädens gröna höjd, jag har nått upp till högsta topp men ännu är jag ej nöjd. Den lilla grönsiskan är verkligen en kavat fågel som inte är så buskablyg av sig direkt då den visar upp sig i toppen av något högt träd.
Blåmesungarna är verkligen underhållande små clowner då de hänger ytterst på grenarna i träden och letar mat, ibland kan man undra hur de klarar av att hålla sig fast.
Nötväckorna tokväsnades en dag så jag var tvungen att gå ut och se vad som stod på, en korst stund efter att jag kommit ut med kameran flög de här två kanadagässen över på låg höjd, kanske trodde nötväckorna att det var rovfåglar i sikte för vi har både sett ormvråk och tornfalk här i sommar.
Fick dessutom för mig att göra något med tavelduken jag haft liggande jättelänge & nu lyckades jag äntligen åstadkomma något efter att ha studerat ett anant konstverk. Visst, kanske inte helt belåten med hur havet blev men jag tyckte molnen blev fina och systerns ena tös utbrast faktiskt när hon såg den: Wow, har du verkligen gjort den?! skam den som ger sig med akrylfärger ändå men ni må tro att de flög lite överallt ett tag. Turligt nog så är de ju vattenlösliga men det kanske är just därför jag ska hålla mig till det och inte gå på oljan.
Sedan måste ni ju också få se vilken söt liten ekorre som ett par gånger har varit här på besök, senaste gången så satt den och åt i en gran även fast pappa och jag var ute på tomten så jag stod och pratade med den en lång stund och den kom till och med ner på marken och hämtade kottar, helt orädd för mig där jag satt på huk.Funderade ett tag på mo jag skulle bjuda in den på släktträff med Theo fast det kanske vore en dålig idé då hamstern faktiskt är närmast besläktad med fjällämmeln men de är ju gnagare båda två.Nu ser ni ju att det händer en del saker här med under sommaren trots allt :) det blir bara inte att jag skriver så ofta här som annars då jag är hemma så ni behöver inte oroa er om det skulle dröja. Då försöker jag helt enkelt bara uppdatera er när jag kan istället.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0