Hallojsan hejsan!

Hejsan på er alla läsare där ute. Ja hej än en gång till alla er som bara råkat klicka er in här eller också till den lilla skara som är trogna följare. Nu har det snart gått en vecka utan inlägg igen men det blir lätt så sommartid då man gör andra saker istället. Fast jag har suttit en hel del vid datorn ändå. Speciellt den senaste tiden då det stundtals har varit otäckt varmt men nu ska det i alla fall bli bättre säger de och temperaturen ska gå ner lite.Fast man får väl inte klaga på vädret men det bryr jag mig inte et minsta om då det faktiskt kan bli FÖR varmt. Och andra sidan så vill jag inte ha översvämning heller som de har på andra håll i Europa men har man lätt för att få värmeslag är inte stekande sol någon större hit. Nej nog om vädret. nu till något mycket roligare. Åkte ut på en liten utfärd igår till mina föräldrar.De bor utanför staden och eftersom det just då var lite svalare i luften tog jag mig en promenad till fågeltjärnen för att kolla läget. Till att börja med såg jag inte så mycket och jag funderade på om jag skulle vända om. Vips fick jag dock syn på något i det långa gräset som gjorde att det var värt att ignorera måskolonins protester. Mycket riktigt så var tranparet där men svanarna syntes inte till.
Fotade några bilder på dem och passade på att riktigt njuta. När jag hade stått en stund hördes ett fasligt trumpetande i luften och på nära håll kom en tredje, ensam trana inseglandes.
 
 
Detta besök uppskattades inte av det bofasta paret och de gav sig till att försöka jaga bort nykomlingen.De flög runt och jag satt alldeles tyst &betraktade jakten. De flög så nära mig stundtals att jag hörde vingslagen och högljudda trumpetandet gjorde nog så att det slog lite lock för mina öron. Så man kan verkligen säga att jag fick uppleva dem på nära håll. När  paret sedan var nöjda och tyckte de skrämt iväg den ensamma fågeln tillräckligt långt ja då dök måsarna på den.Så lite synd om den var det, det tyckte jag alltNär jag zoomade in på de bofasta fåglarna igen så stod de och var så här fina med varandra:
Visst ser de ut att vara nöjda ? Sedan tog blåsten i och jag bestämde mig för att lämna dem i fred.
När jag skulle gå så såg jag det här lilla boet uppe i ett träd, dock så var det inga  innehavare hemma , åtminstone inga som jag fick syn på just då.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0