Hallojsan!

Hejsan svejsan på er alla ni läsare som klickat er in just på min blogg idag.Som ni ser har det gått ett par dagar igen sedan jag författade någonting som liknar ett inlägg men det är skönt att få koppla av lite från uppdateringarna så här på sommaren. Jag lär ju ändå bättra mig sedan då semestern är slut, när jag och guldkornen ska flytta hem till stan igen men just nu är mitt skrivande här alltså fortfarande i viloläge. Vad jag gör istället ? Jo jag sitter ju visserligen vid datorn men det har blivit mycket Sims 4 och en del knåpande på historier.Sedan plockar jag bär , umgås med guldkornen, ritar och passar pappas halvtama talgoxar. Det går mycket ost nu så här då de har ungar som ska födas upp och alltid kan man hjälpa några fler att klara livhanken av våra små vänner. En del säger att man inte ska mata på våren/sommaren men de hittar ju massor av mat själva ute i naturen med så de hänger inte bara runt restaurangen : Flyg In
Och det brukar lugna ner sig under en period på hösten när de inte alls kommer men sedan återvänder de lagom till vintern och allting börjar om igen. Sedan är småfåglarna i synnerhet just mesarna ett trevligt sällskap och jag tror pappa har börjat så här med dem istället för att ha husdjur.
Hela dagarna sitter de alltså och skriker efter mat, talgoxens dunbollar. Fastän de bara verkar vara tre stycken så är de otroligt högljudda!Man skulle lätt kunna tro att hela träden är fulla av dem.
Äntligen lyckades jag igår med att få en fin bild på det nya tillskottet på brädan.Vi såg dem ju här i vintras och nu har alltså paret gråsparv bestämt sig för att stanna. I staden ser jag dem betydligt oftare men här är det alltså bara ett enda bofast par. Så det är mitt mål, att försöka lära känna dem lite mer. Än så länge är det bara honan som vågar sig fram på brädan då man står ute men vi har sett hanen också, fast han tycks vara blygare och vågar inte riktigt komma fram. Ungefär som hos talgoxarna, där är det bara honan, Pippi som kommer och hämtar ost ur handen. Hanen som vi kallar Putte sitter oftast inne i syrenens grönska och trycker men går man in så är han snabbt på plats. Det är så man märker hur olika individer småfåglarna också är och ja vi har ju inte bara små fåglar här utan pappas kråkor kommer som vanligt då man visslar på dem. Fast de får mat en länge bit ner på tomten så de inte ska få för sig att kolla på fel ställe och äta upp småfåglarnas ost istället. för potatisskalet som serveras åt dem. Så här är det alltså att brinna för något och leva med naturen alldeles inpå knuten ibland.Det är något som jag tycker att fler borde lära sig uppskatta och tycka om istället för att bara bry sig om ytan och uppdateringar på sociala medier!

Kommentarer
Postat av: a n n i k a

Fina bilder!

2016-07-31 @ 17:17:23
URL: http://leavanny.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0