Båda vägarna

Hade egentligen inte alls tänkt skriva ett inlägg till idag . Har ju redan skrivit två men så slog jag på tvn och ramlade över ett intressant program direkt. Typiskt mig med andra ord. Det var från Norge och handlade om ett litet samhälle ute på landet där ungdomarna hade tagit över byrådet helt. I alla fall så kändes det som så.Visst är det roligt att även landsbygden satsar men jag kan samtidigt förstå de som känner med viss oro över det här. Bland annat så ville de här få köra skoter som jag uppfattade det lite hur som helst , de jämförde det med att köra båt på sjön. Det finns ju regler även där sedan att vissa struntar i dem är en annan sak men kör man skoter på fel sätt kan det orsaka skador för mångmiljobnelopp. En annan avanledningarna till att man bör hålla sig på lederna är självfallet att man kan störa djur &fågellivet med men det känns som dagens unga inte hyser så stor respekt för någon av de delarna direkt. Åtrminstone inte de som resonerar som de här gjorde . Kan ju lägga till att de sladdade runt med sinabilar på vintervägarna med bara för att de påstod att det inte fanns några saker att göra. Det var också den främsta anledningen bakom att de tyckte som de gjorde, att de skulle få köra skoter hur som helst. Klart att det alltid finns saker att göra ändå eller har dagens unga så svårt för att komma på grejer ?
Vad är det som skiljer dem mot för hur det var förut ? Jo kanske är det så att de fått så mycket serverat att de har glömt hur det är att tänka själva. Just nu har det ju varit mycket prat om en viss liten tjej i media med. Jag säger inget namn här men ni som äst hennes blogg vet vem hon är. Om jag får säga min åsikt så tycker jag att hon verkar fruktansvärt dryg och borskämd. Åtminstone efter att ha sett en intervju med henne. Nu kan jag säkert låta elak och hård i min framtoning men det är inte min mening. Jag bara ogillar när man använder barn som reklampelare när det inte är tillåtet heller med reklam som är direkt riktad. En sak om man gör det för att få en extra inkomst när man pluggar på gymansiet men snälla vänta med att bli egna företagare tills ni är mogna nog för ansvaret! Det handlar inte alltid om att tjäna pengar och glassa runt med de senaste prylarna. Visst barn kanske alltid har tyckt om att klä ut sig men det känns ändå som något har förändrats när allt yngre tjejer behöver sminka sig för att se äldre ut, eller att allt fler mår dåligt för att de blir it-mobbade pga just utseendet. Rätta mig om jag är helt ute och cyklar men visst har det förändrats ?
Jag menar att klä ut sig är ju en sak men det var mer något man gjorde hemma med kompisar och hade kul. Inte att man gick ut och såg ut som små disney-prinsessor. En del har ju till och med så dålgit självförtroende  längre upp i tonåren att deras eventuella partners kanske inte ens har sett dem osminkade. Jag menar kan man inte acceptera varandra utan yta då tycker jag vi måste vara på väg väldigt mycket åt fel håll. Man ska väl tycka om personer för hur de är ändå, inte för hur någon ser ut ?
För under det där skalet är vi ju alla ändå inte mer än människor när det väl kommer omkring.
Sedan måste man ju kunnaa ccepteraa ndras åsikter med och att man inte alltid kan få det man vill ha utan en del  gånger får man kämpa själv. Min erfarenhet är att resultatet brukar bli mycket bättre om man arbetat för det själv.
Ett rätt roligt råd som jag faktiskt fått själv är att jag ska försöka ta mer kontroll själv på skutan , att inte låta andra styra rodret hela tiden och det är något som jag får jobba med bit för bit. En våg i taget. Egentligen så är jag faktiskt en landkrabba när allt kommer omkring men det finns en sorts båtar som lockar fram min fantasi och det är just segelskepp.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0