Äppelknyckarbyxor

Sådana har man ju hört talas om, men jag hade då aldrig tidigare den syn som väntade på mig ute i föräldranas syrenbuskage imorse. Jag tog alltså bussen ut på morgonen för att vara hundvakt åt syrrans jycke då mamma och pappa skulle iväg båda två på andra ärenden och inte ville att hunden skulle behöva ligga hemma själv. Det går ju bra att göra nu så länge jag inte har något nytt guldkorn men hur som helst plockade jag för sökerhetskull med mig kameran. Vis av den lärdommen att oftast får man se saker när man inte har den med och har man den till hands så tycks fåglar och djur aldrig vilja visa sig. 
Dessutom så friskade vinden i ordentligt när pappa och jag först gick en liten promenad med hunden och då trodde jag ju såklart att jag tagit med mig den helt i onödan men så kom korpen flygandes.En del ryser när de får syn på den stora svarta kråkfågeln men jag blir bara glad av att se den och att höra dess karakteristiska klongande ljuda över markerna. Då¨vet man att våren nalkas!
 
Sedan var vi alltså ute en stund innan vig vände tillbaka hem eftersom vinden tog i lite för mycket, för att vi  skulle våga oss upp efter stigen i skogen. Försökte fota lite mesar men de är som alltid otroligt kvicka och svåra att hinna zooma in ibland även om de är väldigt nyfikna fåglar.
Efter en stund så dök ekorren upp men den här gången så överraskade den oss verkligen.
Den satte tänderna i ett äpple! Nog för att de är allätare men det här är första gången som det händer hos föräldrarna. Då fick frågan varför det har gått åt så mycket äpplen under vintern sitt svar, det är inte bara fåglarna som har hållit sig framme.
Nej den satt där och mumsade så förnöjt fast ett par gångerså var den lite tvålhänt och  tappade ner den smaskiga frukten.
Inga problem, för då hoppar man bara ner och hämtar upp godiset igen! Ingen mat får förfaras.
Räknade upp till 11 bofinkar på en och samma gång
Koltrastarna har också anlänt  och de slåss ibland om maten!
Det har inte ens varit lätt för skatorna att kunna lyfta på grund av stormvädret, idag men hur lätt är det då träden svajjar betänkligt
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0