Hejsan hoppsan!

Det kan man verkligen säga idag när solen skiner& det är en sådan där strålande fin höstdag när man egentligen inte har minsta lust att sitta inne fast det börjar ju kännas allt mer höstlikt i luften men det kanske också är skönt att det blir svalare nu efter all denna värme som vi har haft under sommaren.
Nåja , nu skulle jag ju inte skriva en avhandling om vädret igen nej jag tänkte bara passa på att uppdatera er läsare lite om läget här. Varit ute och promenerat ett par dagar och gjort några intressanta iakttagelser på dessa strövtåg.
Trodde ju att jag missat dem helt eftersom jag inte kunde upptäcka dem tidigare i höstas då jag också var ute och letade efter dem men rätt vad det var så dök alltså denna fina nötkråka upp. Först flög den iväg, men sedan när jag vände mig om så satt den nästan framför fötterna på mig
Fast den var ändå llte försiktig av sig , så den kände sig mest trygg med att sitta gömd då den putsade sig. Det fanns ju dessutom ett par bra gömställen i form av stora lärkträd, som såg ut att vara hämtade ur en John Bauer saga.
Skam den som ger sig tänkte jag och fortsatte stå i bakhåll för den och till sist så blev jag belönad med riktigt fin bild då den vågade sig ner på marken medan jag stod där och försökte finna den rätta ryska dialekten att föra en konversation med den på. De har ju trots allt invandrat från Sibirien. Efter en stund flög den i alla fall iväg men jag tror inte att det var mig som den reagerade på.
Sedan idag så sken solen och då tänkte jag också passa på att gå en bit, men det bev bara en liten sväng innan jag kände för att gå hem och försöka fota Harley som äntligen blivit klar, eller om jag ska snygga upp bläsen mer men det är i alla fall otroligt vad några vita tecken kan förändra en hel modellhäst totalt.
Efter det så var det någoting annat som fångade min uppmärksamhet utanför fönstret nämligen hela familjen skata som hade bokat in ett besök vid badet. är faktiskt så glad över att de är tillbaka som stamgäster här efter att deras stora boträd blåste sönder i en storm för några år sedan. Eller ja halva trädet blåste av och andra delen där  själva boet satt fick de ju lov att såga bort för att björken inte skulle orsaka några skador.
När man vänder andra sidan till.
Jag trodde att man brukade prata om ruggugglor, nu är jag inte lika säker längre.
Bäst att kolla om det finns någon god mat nere i den där korgen. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0