Massor av färger

Jag är nog mestadels van vid att se stadsduvor som ser ut som denna individ som har en verkligt klassiskt gråtonad fjäderdräkt
Fast under hösten så har jag ju följt en spännande liten flock på nära håll där det finns några indivder som sticker ut från de andra minst sagt. och jag har försökt att få till fina bilder på dem flera gånger utan att lyckas fram till idag då jag kom lagom till att de fick mat Naturligtvis flög allihop först skrämt upp och satte sig på hustaken runt omkring platsen där de brukar hålla till så jag fick lov att ta mig en promenad medan jag väntade på att de skulle komma tillbaka ner. Hur som helst väntade jag ut dem och till sist fick jag bra foton på nästan alla som jag ville ha bättre bilder på , utom just den som är nästan helt vit som är den individ jag helst vill få till en bra bild på men nej. Det blev ingen idag heller, men jag får väl nöja mig med de andra så länge.
 Just den här fågeln var lite modigare än de andra och kom nästan fram till staketet där jag stod men det märks ju ändå att de är uppmärksamma på sin omgivning. För så fort de hör en kråka som kraxar eller när det blir lite mer trafik på platsen ja men då flyger hela flocken upp och sätter sig på behörigt avstånd från nyfikna blickar.
Den här är  alltså nästan helt vit och har som synes bara lite grått i sin fjäderdräkt
Sedan så tycker jag även att den här individen är hemskt fin som är lite mer spräcklig.  Visserligen så har jag ju sett någon enstaka duva förut  på torget som också på ett markant sätt skiljt ut sig från de andra men nu är det alltså hela fyra stycken av tio som har betydligt mer vitt på kroppn än vad som annars är normalt. Fick in synpukten från någon som sett bilderna att det kunde röra sig om tamfåglar som rymt eller blivit utsläppta men det fnner jag inte som så troligt då till exempel brevduvor ska vara ringmärkta och det är så sällan det händer att några sådana kommer fel och landar här. Mig veterligen har det kanske hänt tre gånger och då hade de duvorna ett helt annat utseende eftersom deras fjäderäkt gick mer åt det bruna hållet, åtminstone så är det så få fall som har blivit uppmärksammade.
Så det får mig att tro att det istället kan röra sig om någoting som har med pigmenten att göra. För två av dem har ju i alla fall de vanliga färgerna på delar av kroppen medan det saknas helt på andra fjädrar. vilket skulle kunna tyda på att det istället rör sig om partiell albinis eller någon annan form av färgmutation som ligger bakom deras lite udda utseende. Fina är de hur som helst och snart kanske ni tror att jag har fått pippi på duvor men ni kan vara lugna även om jag hänger en hel del vid fågelbordet så gör jag ju samtidigt andra saker med men jag vill ju passa på att fota fglarna nu med innan de blir för kallt, snön börjar falla och de ger sig av.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0