Westgate

Ibland blir till och med jag rädd för mänskligheten och var vi är på väg.Åtminstone efter att ha sett programmet om terrorattacken mot köpcentrumet Westgate. Samtidigt som jag hade ett val att byta kanal så kändes det också viktigt att trots allt ta mig igenom det. Många var tankarna som snurrade runt i mitt huvud under programmets gång, några gör det än men en viktig fråga dök faktiskt upp. Varför?7
Ja jag vet att den inte är enkel att besvara utan tvärtom väldigt komplicerad. Varför ska just religin ställa till så mycket elände här i världen då människor söker upp den för att få trygghet ? Det kanske är just därför som jag själv inte tror på något speciellet. Visst känner jag att det kanske är något men samtidigt ser jag ju hur folk strider världen över på grund av det och hur andra får lida helt i onödan. För även om vi alla är olika till utseendet så är vi ju ändå samtidigt lika på något sätt. Nej nu var det här en längre utläggning fast det här inlägget handlar ju ändå om det till största delen. Som sagt var det skrämmande att se men jag blev också hoppfull när jag såg människornas mod. Fast det vore klart intressant att veta varför det dröjde så länge innan säkerhetstyrkorna gick in..de gick ju in först när allt egentligen var för sent. En överlevande berättade också om terroristernas förvirrade beteende och det är kanske just vad de är, förvirrade unga män. Dock så tycker jag att man borde kunna fånga upp sådana krafter innan det går helt åt pipsvängen. Sedan är frågan hur man ska bära sig åt för att bryta ett genomgående hat som funnits i flera generationer. Den frågan kanske det inte finns några enkla svar på men jag tror risken är stor att våldet bara föder mer våld. Det är så det brukar se ut. Fast ibland måste man ju kanske också ta till det om motparten inte vill ta till sig diplomatins väg. Sedan får jag väl också erkänna att även jag kan ha mina fördommar om folk men jag försöker att ge alla en vettig chans först innan jag bestämmer mig för om vi ska fortsätta umgås eller inte. Hitills har det blivit så att jag mest är ensam men det beror mer på mina andra erfarenheter än det här. Så nej det är verkligen inte lätt med tron. Visst ska man acceptera alla oavsett men vissa olikheter gör det väldigt svårt att samsas. Sedan är det också så att en fjäder kan bli en hel höna.Dessutom undrar jag varför vissa tycker sig ha mer rätt till att bränna flaggor osv. när det kallas för något annat när den andra sidan gör det ? Den funderingen rtycker jag faktiskt att man kan komma långt med pch vem för talan äär kyrkor bränns och människor drivs på flykt ?
Ja man kan inte låta bli att undra eller hur ?
För som en av poliserna som var med under dådet sa igår. Det var i själva verket inte ett terrordpd utan ett kallblodigt mördande.
 
http://www.youtube.com/watch?v=Am0Y9isbJPE
 
Killing has no reason
Killing has no soul
Killing has no right
Killing has no goal

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0