Hejsan på er!

Hallojsan!
Har inte hunnit med att göra något nytt inlägg på ett par dagar.
Ja nu läste ni rätt. Jag har inte hunnit.
Varit ute en del och tagit vara på det fina vädret som var. Det var nämligen soligt både Lördag och Söndag. Idag är det mer typiskt höstrusk igen. Gråväder och regnigt.
Fast då kan man alltid passa på att göra andra saker inomhus med. Men tillbaka till helgen.
Först så var mamma och jag och kikade på segelfartyget Tre Kronor som ligger i hamn. Hon är en tvåmastad brigg så hon kanske inte är så stor. Bara 35 cm lång men otroligt fin i alla fall. Vilken känsla det var att stå på däck och känna lukten av tjära. Dessutom så fick vi kika in i köket. Inga stora ytor där inte men det är nog praktiskt när det gungar på havet.
Vidare så hittade mamma och jag en fripassagerare ombord. En spindel hade smugit ner i skeppets kompass under natten.Vi tyckte att det såg ut som en korsspindel dessutom även om den var lite liten.Fast att ha en spindel ombord kanske betyder tur. Annars fick visst fripassagerare diska. Inte för att det är det värsta man kan göra.Också lyckades mamma och jag lösa en uppgift i samband med utställningen. Vi lyckades para ihop bilder på minst 20 fiskar med rätt namn. Inte ett enda fel hade vi och ändå är det länge sedan vi var ute och metade. Om utställningen kan man säga att vi visste det mesta av den fakta som gavs men vissa bitar är fortfarande lika skrämmande Hade ingen aning om hur mycket elände de sk spökgarnen ställer till med och visste ni att en plastmugg tar oerhört lång tid att bryta ner..de kan ligga kvar i 100 tals årTycker det är rätt vidrigt hur vissa av oss människor skitar ner&förstör. Vidare var det också skrämmande att se hur hur modeindustrin faktiskt påverkar och vad onödigt mycket kemikalier som används.Att inte fler öppnar ögonen för det är väldigt konstigt eller är det så att för vissa är faktiskt egot viktigare än naturen vi lever i ?
Vet faktiskt inte varför den här biten ska vara så svår. Visst att det finns unga som tänker på det med men jag har ändå den bilden att många yngre inte har den helhetsbilden av marknaden men det är ju faktiskt vi som konsumenter som måste våga ställa krav på tillverkare.För det går inte att komma ifrån att vi alla bär ansvaret för att ta hand om jorden vi lever på. Alla kanske inte kan göra allt men man kan alltid göra en liten del som att inte slänga ut skräp i vare sig naturen eller till sjöss.
Utöver båten så hann vi också med en sväng till en liten höstmarknad på hembygdsgården och det var trevligt.Fast jag tror man ska akta sig för släktforskare, då man kan bli fast i någon timme med dem även om man inte hade tänkt det från början *skratt*.
.Annars så har jag jobbat på med renoveringen. Fick faktiskt gjort en hel del så snart kommer badrummet att vara klart.Sedan står köket på tur.
 
Nötväckan är en fin fågel när man kan studera den närmare. Päronen har ett par som kommer till matbrädan.
De är skyggare än mesarna men nu kan man utan problem stå ca 50 cm ifrån brädan och de kommer ändå och vill ha ost. Visst kan de dessutom flyga i buskaget ovanför huvudet på en med. Man riktigt ser hur de lägger huvudet på snedden också pratar de en massa.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0