Vatten, ge mig lite vatten!

Hejsan på er alla ni läsare där ute som hittat vägarna in till min lilla blogg, kanske surfade ni in på några nätvågor ? medan andra av er kanske försöker göra sitt allra bästa för att komma undan från den värsta värmen just nu. Jag själv tillhör nog i sådana fall precis den sorten, tvättäkta rödhårig kräfta som jag är & flyer helt in när solen ligger på för mycket. Känns som om högsommarens värme kommit alldeles för tidigt, men det märks väl även av i naturen med alla dessa stackars fågelungar som lämnar sina bon alldeles på tok för tidigt. Vi har ju visserligen tydligen inte några bofasta fiskmåsar i år som det verkar men istället har vi fått en annan återkommande gäst på bakgården så nu har jag löst mysteriumet med det stora fågelbadet.

Funderade först på varför det stod där vid busken, tycker fortfarande att placeringen kanske är lite illa vald men nu vet jag åtminstone vem som nyttjar det eller vilka för det är väl antagligen fler fåglar som nyttjar det under dygnets alla timmar men det står ju precis så att jag ser det från mitt vardagsrumsfönster& kan följa aktiviteten under bra många av dem.
Det är knappast några små fåglar som badar där men skatan uppskattar det i alla fall väldigt mycket, kanske i synnerhet sedan jag hjälpte dem på traven idag och bytte ut den största delen av vattnet. För det är ju någoting man också måste tänka på om man bestämmer sig för att tillhandahålla en sådan sak åt dem, att de alltid ska ha tillgång till färskt vatten så åtminstone varannan dag bör man väl byta åt dem och skatan verkade nöjd för sedan jag gått in och den vågade sig fram igen så badade den inte mindre än tre hela gånger.Det måste väl vara ett bra betyg!
Den vågar sig alltså inte fram för att bada medan jag är ute , inte riktigt än i alla fall men jag kan sitta vid bordet om jag sitter stilla och inte rör mig. Då kommer den fram och dricker men det märks verkligen hur vaksam den är fast jag tänker ändå göra ett försök till att lära känna den lite närmare , för är det några fåglar jag vill lära mig mer om förutom pilgrimsfalken och stjärtmesen så är det just skatan då jag tycker att kråkfåglarna är så underskattade och fortfarande av många blir illa så sedda på. Vilket jag tycker är konstigt om man ser till hur inilligenta varelser de är!  Pappas kråka har ju visat denna sida för mig redan men vad skrattar egentligen skatorna åt ?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0