Hejsan och nej

Värme och jag går absolut inte ihop. Det är visserligen någonting jag vet med mig från förut & jag försöker alltid att hålla mig undan solen om det går. Fast igår var mamma och jag en kort sväng på staden för att göra bort ett par ärenden . När vi skulle handla började jag gäspa och kanske borde jag ha anat vad som var på gång redan då. Fast det är alltid lätt att vara efterklok. När vi kom hem så fick jag först ont i huvudet också drog hela köret med värmeutlöst migrän igång. Tänk, ändå tycker pappa att jag ska göra annat än att sitta vid datorn på dagarna, men vad mer kan man göra när det blir sådär tryckande varmt ute? Nej jag har inte alls dåligt samvete kan jag säga utan jag flyr alltså inomhus med någon annan syssla bara jag slipper vara ute för det blir ju varmt även i skuggan. Sedan såg jag på fotbollen, fast när det var dags för förlängning gick jag och la mig och lyssnade på radion istället. Grattis Kroatien till er första VM-final! 
Att Svergie åkte ut mot England kanske inte känns så snopet längre ändå, jag tycker faktiskt vi  hängde i bra långt när vi överlevde gruppspelet & 2-0  behöver inte betyda en kross som vissa rubriker löd. Om de tror att lagsport är så lätt kan de ju pröva på det själva, det brukar jag också tycka åt alla som skriker åt den idividuella då en ryttare tar hem Jerringpriset!
Fotat lite 
olika molnformationer.
Försöker fota tornseglarna och svalorna ovanför föräldrarnas hus men det går ju sådär kan jag säga.
Ingen tvekan den här gången om att det är en ruggande korp som jag fångat på det här fotot, men jämfört med den första bilden så tycker jag inte att det är speciellt likt heller. Den andra fågeln har bredare stjärt, kraftigare näbb och var så mycket större än en korp då den kom ner på lägre höjd.Så nej möjligheterna finns ju fortfarande att det var en havsörn för nog har vi sett mycket korp här och i fält liknade den inte alls en sådan.
 
De fyra talgoxungarna växer så det knakar, men det tror jag det då de får så god resurangmat varje dag, kanske ska man egentligen inte mata fåglarna så här på sommaren men pappas Pippi har nog behövt all hjälp med ungarna som hon har kunnat få då vi inte har sett till hennes hane på ett tag. Dessutom är det roligt att se hur nyfikna de små mesarna är.Man ser verkligen deras olika personligheter när man börjar studera dem på nära håll.
Sedan trodde vi att någoting hade hänt hos flugsnapparna för det har blivit alldeles tyst i holken och vi var oroliga över att ekorren hade varit där och plundrat boet. Fast papap klättrade upp och öppnade holken och det var helt rent och urstädadat , tänk så duktiga fåglarna är! Så det blev inte mindre än två kullar svart/vita här i sommar eftersom ett annat par bodde uppe i parken.Så trots att det har varit ont om flygfän på grund av torkan så verkar det ju ändå som om det har gått bra för fåglarna och jag fick min bild på hanen till sist!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0