Vilket fantastisk lopp!

Vilket fantastiskt elitlopp vi fick se igår.Fadst jag kände mig alldeles slut redan efter försöken där Bold Eagle blåste till ledningen direkt och gjorde en sådan där sagolik prestation. Fast det straffade ju sig sedan i finalen där han kanske redan hade bränt sitt bästa krut för dagen. För det ska till hårda hästar för att klara gå två så hårda löp på en och samma dag, försök och final . Sedan så var det synd att Delicous US inte tog sig vidare från försöken men det var ju verkligen knallhårt och hon tappade krafterna på slutet men som tränaren sa så har hon ju inte varit i form på kanske två år och då är det svårt att lyckas med något men hon kämpade ändå väl tycker jag, sedan blev tempot för utslagsgivande.
Sedan så var det fantastiskt kul också att få se fina Spring Erom göra sin 100 start, snacka om vilken nytändning den hästen måste ha fått som tar sig till final som 12-åring...ingenting är helt enkelt längre omöjligt känns det som.Och inte bara genom Timokos vinst känns det som det utan jag tycker också att Spring Erom visar vägen för de äldre hästarna men jag menar ju det att i andra hästsportgrenar är ju medelåldern så mycket högre eftersom man kanske tar till vara på hästarnas kapacitet där och vem säger att den 12 åring är slutkörd? Visst får man ju kanske ändra upplägget efter individen men det måste man ju känna som tränare.
Den här gången blev ju väntan i alla fall lite längre sedan det strulade till sig i voltningen på ett av de andra. Man tycker ju att kuskarna borde veta hur det fungerar men det kanske var så med att hästarna var lite väl ivriga också att komma över startlinjen.Hur som haver så tyckte jag sedan att det pratades alldeles för lite om elitkampen mellan kallbloden men det är väl som vanligt det . Man hade pratat upp tre stycken kandidater till segern och helt glömt bort fina Tangen Haap som faktiskt slutade femma efter att ha suttit fast för länge. Jag tycker allt att kallbloden är minst lika roliga att följa ändå så behandlar man dem som några små ponnyer i media och det tycker jag är väldigt märkligt när vi sett helt enastående prestationer ibland som Järvsöfaks och inte trodde jag att den där finska hästen skulle vinna igår heller när man såg dem före loppet.Så hatten av helt enkelt för sådana hästar men de förtjänar en minst lika stor del av uppmärksamheten som varmbloden!
Sedan så var det enormt störande att försöka se travet på tv4 ...hela tiden dessa korta avbrott för reklam och som vanligt för mycket snack om kommande avdelningar sedan ett lopp avslutats. Det tycker jag man får kika på också skulle jag ha velat haft en presentation av ekipaget som defilerade så fint med! Men annars så var verkligen årets elitlopp en upplevelse utöver det vanliga!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0