Så många tankar...

Ja tankarna har varit många igen idag. Det kanske bara är rent mänskligt att de studsar runt så här efter att en större händelse har inträffat ute i världen. Jag brukar ju inte skriva allt för mycket om sådana saker annars här på bloggen men samtidigt så kan det ju kännas lättare och bli av med en del av alla tankar som studsar runt inuti huvudet på en ibland. Nog för att jag pratar med Theodor men jag kan inte riktigt tolka hans svar alla gånger när han säger något för han pratar ju bara i nattmössan ibland. Fast ja nu var det inte tänkt att guldkornet skulle kidnappa dagens inlägg också, även om det är lätt hänt att det åtminstone blir några rader om min lilla kille.Igår fick han gå ut i spenaten igen och nog njuter han av de stunderna och han gör allt för att försöka springa ifrån matten.Men det var som sagt inte det inlägget skulle handla om idag.
Såg ett så himla fint inslag idag på nyheterna från Manchester men det kom tårar i mina ögon när alla började sjunga på Oasis gamla dänga " Dont look back in anger* den är verkligen så stark &passar så bra in just nu när man reflekterar över allt..men tänk om vi bara fick slippa krig,våld och terrorism istället.
https://www.youtube.com/watch?v=r8OipmKFDeM
För er som inte redan vet det så har jag faktiskt alltid varit ett fan av Oasis med ,om kanske lite i smyg fast nog sitter just den låten och Wonderwall kvar , inpräntade i minnet idag. De gör ju faktisktdet även om jag kanske mest lyssnade på annan typ av musik under 90-talet men det var ju då det kom så mycket som faktiskt var bra och en hel del av den musiken står sig väl mot dagens svampar som poppar upp men försvinner lika fort igen på ett par,tre år bara kan ju en artist vara helt inaktuell. Och det är en skrämmande tanke för visst finns det en del bra på den musikaliska scenen idag med men det är sju resor värre att försöka vara nyskapande och göra något unikt. Nej många tycks göra egna versioner på gamla hits och då tycker jag det är knpeigt när en sådan låt till exempel går och vinner en tävling. Vem är det som ska ha crediten för allt jobb som är nerlagt då kan man ju fundera på....för då har man ju tagit ett orginalverk och ändrat det men en del behåller ju samma stil på låten eller i en del andra fall handllar det kanske bara om en enkel översättning på en låt som ine funnits på engelska tidigare. Ja det där är en musikalisk och juridisk djungel minst sagt men vi kan säga att det här också blev ett stickspår från allt annat i inlägget just nu. Men något anan måste man ju kanske också skriva om mitt i allt det där andra som bara känns meningslöst och vissa saker kan jag förstå med att folk kräver. Som hårdare gränskontroller och ökad kamerabevaknining. Visst kan man också undra hur långt vi ska behöva gå men samtidigt så kanske båda dessa åtgärder kan bidra till att fler brott klaras ut och har man inget att dölja så tror åtminstone inte jag på att man har något heller att oroa sig för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0