Mörka moln

 
 
De mörka molnen tornade åter igen upp sig på himlen och i den kylslagna luften började rengdropparna som nästan hade frusit till is på sin väg ner att falla mot flickans jacka när hon skyndade sig hemåt mot den trygga värmen inomhus. Ja det här skulle snudd på kunna vara inledningen på en ny roman mer än en mening som jag kommit på efter att jag bara varit ute på en liten promenad. Fast det är just vad det är, en på tok för lång mening. Det är något som jag fått höra förut att jag skriver ibland men vissa meningar är jättesvåra att bryta ner i mindre beståndsdelar. För försöker man med det förlorar man rytmen i historien och den där inspirationen flyger all världens väg och det är riktigt svårt att komma in i det där flytet igen. Fast nu var det inte om skrivkonsten som dagens inlägg skulle handla. Nej jag ville bara dela med mig av det omväxlande vädret här. Man kan säga att det är rena aprilvädret fast i maj. Visst kan man tycka att det borde ha hunnit stabilisera sig lite mer men det kanske är precis sådant här väder vi får stå ut med när allting annars tycks ske ett par veckor innan det normalt händer. Jag menar hittills i år så har jag ju sett både flugsnapparen och sädesärlan på datum som känns väldigt tidiga för att vara södra norrland, men inte kan det finnas mycket ännu för de återvändande flyttfåglarna att äta. Åtminstone inte för insektsätarna som de båda nämna tillhör men för de som kan anpassa sig så går det väl an då välvilliga människor kanske börjar lägga ut mat igen för att hjälpa dem lite på traven. Också var jag ju så nöjd med mitt senaste hushåll som jag gjorde igår i Sims 4 men döm om min förvåning då jag startade upp idag och huset hade försvunnit med allt jag hade gjort på den omgången. Var ju rätt säker på att jag sparade igår kväll innan jag stängde ner men tydligen måste jag ha missat det eller så hände det väl något för det finns ju vissa buggar i spelet ändå. Också fick Theo komma  upp en stund imorde då han satte sig på bakbenen på taket och ville komma upp efter att han hade gjort bort sina små sysslor som att äta, gå på toaletten och dricka så då fick han såklart det. Han är dock nöjd med en stunds morgonmys i soffan, eller att få vara ute i hallen en liten stund sedan vill han gå in igen efter tio minuter och sova när han har fått lite godis att ta med sig in som nattsnacks.
Med ett tydligt mål i sikte. Jag vet faktiskt inte om Theodor är riktigt rödögd ännu för på vissa kort syns hans blå ögonvita men det kanske är så att alla hamstrar har det? På somliga kort ser i alla fall ögonen ut att vara djupröda vilket jag förstått är en färg som uppfödare inte gärna vill ha, de fördrar visst ljusa albinoröda som jag tycker är hemskt fult.
Om man gör sig platt och liten går det dubbelt så fort att kila iväg på ryggstödet eller över golvet, tror ni att matte missar då att fånga in en liten busig Theodor ? Här ser man inte alls någon skillnad i nyansen på ögonen mot en med normalfärgade så i fall att han har det är de nog väldigt, väldigt mörka ändå. Och mjo fick ett likadant felmeddelande idag igen då jag loggade in på bloggen att anslutningen misslyckats men uppenbarligen så fungerar det ju utan problem!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0