Hejsan igen!

Hejsan på er alla ni läsare som tittar in just hit idag för att se efter om jag har skrivit några små rader som till sist bildar meningar och kanske blir de till ett inlägg om man har tur. Fast det var likadant idag som det har varit ett tag då jag ska logga in med popup fönstret som ständigt kommer fram, men huvudsaken är väl ändå att anslutningen verkar funka trots det. Lite fundersam kan man ju ändå bli varför det fortfarande ska envisas med att komma. Nog om den saken nu över till något helt annat. Häromdagen då jag kom hem efter att ha hälsat på hos mina föräldrar så fick jag mig ett gott skratt åt en av fiskmåsarna som häckar här. Den satt på trottoaren och kalasade på ett äpple, när den fick syn på mig skyndade den sig att svälja en stor bit innan den tog resten,flög iväg och slog sig ner i mitten av vägbanan. Ja nu hade den ju tur att min pappa är en stor fågelvän för han kröp förbi med bilen och trots det så flyttade den inte på sig utan den var verkligen stencool. Det är väl kanske just därför som jag tycker om måsfåglarna också, för att de är så smarta och oerhört anpassningsbara. De är betydligt mer flexibla än v människor verkar vara , åtminstone vissa av oss som försöker hitta på diverse metoder för att skrämma bort dem men jag tror vi kan lära oss något av att börja studera dem mer. För de är verkligen inga hönshjärnor utan de är betydligt smartare än man kan tro. Jag vet inte om ni sett klippet på den här smarta truten: https://www.youtube.com/watch?v=Kqy9hxhUxK0 .det är bara ett bevis på deras förmåga att lära sig saker för ni ska veta att de har utmärkt syn och till och med ett vidare fält i sidled än oss. Så egentligen är de imponerande fåglar och har nog så mycket karaktär. Det är ju en sida som jag känner igen från min lilla pälsklädda gosse aom jag har här hemma med.
Kunde inte motstå att ta av gallret nu på förmiddagen då han var ut en kort runda för att uträtta behov, dricka och hämta in lite mat. Han tog säkraste vägen till toletten dvs genom klätterhuset för att undgå att bli upptäckt också tackade han för skruvmakaronen innan han gick in och la sig i sitt hus ige men visst blev det ett bra kort ?
Har ju gjort en intressant observation av dem , oftast då hamstrar är lite sådår halvsömninga så håller de öronen nerfällda och det är också då som de kan börja prata i rena nattmössan.Både Ariel och Stuart snarkade dessutom till ordentligt i sömnen men de andra har varit mer tystlåtna. Ibland hör man något enstaka litet ljud eller hur han ligger och ganger på något inne i sitt hus men han är alltså mer tystlåten. Fast prata kan han det vet jag, endera så gör han det i nattmössan eller när han blir riktigt upprörd/skrämd av något men nu har matte ställt undan det där läskiga staketet och minskat risken för olyckor radikalt.
Fast jag vet inte hur jag bär mig åt ....de tre senaste hamstrarna jag haft har varit fixerade vid mina strumpor. Theo är inget undantag utan han kommer gärna fram och sniffar om man sitter på golvet.
Tunneln är eg en kattleksak men matte var bara tvungen att ha den eftersom den är så fint tigerandig...jo och tigern är ju ett av hennes andra favoritdjur.
Vaken och alert Theodor som istter och lyssnar på golvet i lekrummet..ehmmm hallen.
Konstigt hjul det här är..jag hör då inget gnissel från det.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0