Hejsan!

Hejsan på er alla ni läsare där ute som klickat er in hit och välkomna till min lilla blogg. Somliga av er kanske brukar kika in hit och se efter vad jag har för mig ibland på dagid. Så därför tänkte jag börja med att skriva om en del av det jag har pysslat med så här långt. Gav Theodor i morse, städade och såg tilll att han hade vatten också fick han lite majs innan jag åkte ut till föräldrarna för att hälsa på dem, ja mina föräldrar inte Theodors.
Hade bara stått och studerat fåglarna en liten stund när jag upptäckte henne, men plötsligt var hon bara där den svart/vita flugsnappparhonan så nu har hanen hittat en maka redan i år. I fjol satt han ju flera veckor och sjön innan han gav upp eller om han fick tag på en på annat håll. I år verkar det alltså redan ha sagt det där berömda klicket, men man vet ju inte heller om de faktiskt kommer att hålla ihop hela säsongen ut. Fina är de i varje all med sin fjäderdräkt och vackra sång!
 
Hur som helst blev det stökigt direkt då han kör iväg alla andra fåglar som försöker sig på att komma i närheten av de holkar som han sett ut- Hoppas dock att någon av de lediga ska duga så att han inte behöver vräka familjen talgoxe från sin. Såg däremot faktiskt att den lilla blåmesen vågade säga ifrån och när det gäller just blåmesarna så är han allid så gullig mot sin fru. Hon sitter där på grenen &gapar som en liten unge också far han och matar henne, tänk vilken service!En riktig gentleman om man jämnför med andra i grannskapet.
Mot kvällningen så verkade sutiationen ha lugnat ner sig och jag är faktist lite lur på om tlagoxarna inte redan har ungar i boet. Kan ju visserligen vara honan med som ligger och tigger men vad jag såg var ingen av de vuxna fåglarna hemma då och det lät från holken.
Fast nog verkar det lite tidigt för ungar redan nu så här lång norrut men vem vet de kanske tänker överraska oss?
Dessutom så har Theodor fick göra sin stora gärspremiär ikväll med. Var ju 17 grader när jag kom hem, fågelfritt och blåste inte så det var lika bra att passa på. Däremot blev det bara 5-10 minuter då tempen snabbt dök så här mot kvällningen men nu har han åtminstone fått känna på gärset och som han älskade det! Först vägrade han ha selen på sig, på klassiskt Timo-manér. Lyckades få på den efter en stunds lirkande och vad gör herrn då tror ni ?, jo han drar iväg det fortaste han kan för att sniffa på en maskros som väser invid husväggen. Klart en liten hamster måste ju kolla precis alla saker som är spännande! Och samma pop up fönster kommer fortfarande upp då jag loggar in...verkar inte spela någon roll vilken webbläsare jag använder heller men borde det inte fixas för det kan ju inte vara enbart jag som har problem eller ?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0