Guldkornet Theodor

Aldrig att en dag blir tråkig eller långsam när man får dela den med världens bästa guldkorn Theodor för nog är han det och den där saknaden jag kände efter Ariel kanske har börjat gå över lite trots allt.Fast samtidigt så finns det ju fortfarande vissa dagar då jag kan känna att jag saknar dem allihopa men så är det ju för varje litet liv man får lära känna och ta hand om. Man glömmer ju inte alla hyssen och de olika personligheterna i första taget. Men för att beskriva min nuvarande kille så tror jag inte att jag kunde gjort ett bättre val, eller ja det var ju kanske mer han som hittade mig trots allt.
Han är verkligen mysig på alla sätt, alert och ständigt i rörelse då han är vaken och befinner sig utanför buren. Så det gäller att hänga med på alla hans upptåg. Fast han tycker inre alls om selen, det märks och häromkvällen tror jag att han tänkte äta upp den då han var ute eller i varje fall se till att den blev obrukbar den lilla rackaren!
Som tur var genomskådade jag ju hans lilla plan
Tittut, titta bara vilken sötnos han är! Nog förstår man varför matte har svårt att motstå den där blicken ibland.
Böcker är fortfarande spännande att snusa på..eller vänta är det en ovanligt stor och hårig bokmal?
Bäst man springer ifrån faktabladen ibland, för allt som står i böckerrna eller på nätet kanske inte alltid stämmer heller men det får man upptäcka själv. Guldhamstrar är i alla fall grymt underskattade som husdjur fortfarande och de kanske inte alltid är så lämpliga heller för barn att börja med eftersom de kräver mycket tålamod från början.Såklart beror det både på hamstern och barnet men i de flesta fall skulle jag nog tro att det är så, åtminstone alla de gånger man hör talas om hamstrar som bits, tråkiga djur som bara sover hela dagarna eller då man ser annonser på blocket där de säljs efter ett par veckor på grund av tidsbrist! Har man inte den tiden att kunna ägna 30 minuter åt djuret varje dag då ska man nog inte alls ha ett levande djur överhuvudtaget!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0