Skepp Ohoj!

Idag tänkte jag faktiskt få passa på att via en del bilder få presentera en av våra pärlor här uppe. Jag har besökt den ett par gånger och får man tillfälle att åka ut i vår svenska skärgård tycker jag att det är något som man bara måte göra! Man behöver faktiskt inte åka utomlands , det finns så många dolda skatter inrikikes med som bara ligger och väntar på att få bli upptäcka och flera av dem kanske man har lust att återkomma till och stifta lite närmare bekantskap med då man väl är där. Ja egentligen hade jag velat ta er med till ett annat ställe nämligen Norrbyskär men på den tiden hade jag ingen systemkamera så tyvärr får ni nöja er med bottenhavets pärla men det kanske räcker långt. Fast om man jämnför de två så är väl Ulvön rena rama tätorten mot för Norrbyskärs totala stillhet, fast jag vet ju inte om det är lika lungt där som vid vårat besök. Då tillät man inte biltrafik på ön utan det ena sätttet att ta sig runt var att gå,cykla eller få lift med det lilla tåget som gick runt med sina vagnar. Sedan gick två fjordhästar på bete där den gången och de minns jag förstås extra tydligt eftersom jag blev så glad över att se dem. Fast visst förstår man hur hårt livet i skärgården är på vinterhalvåret och det är ju kanske därför det inte finns så många bofasta kvar norrut under den perioden på året då turisterna har åkt hem men samtidigt är det ju tur att det finns människor kvar som kan fortsätta visa upp vår otroliga naturskatt för så många verkar inte se vad som finns här på hemmaplan bara man ser sig om i sin egen stad.
Det tar två timmar ut med den vanliga färjan, men själva färden är ju en del av nöjet och charmen med skärgården, man får allt lite känsla av Vi På Saltkråkan& visst skulle man kunna placera in karaktärerna på bryggan utan tvekan.
Fin gammal fiskeskuta på tillfälligt besök, numera i trafik som skolfartyg
Nej jag har aldrig varit speciellt troende av mig men tycker att kyrkor kan vara vackra byggnader och jag älskar det gamla sjömanskapellet
Tycker deras votivskepp är så fint, ändå har jag vid det här laget hunnit se några stycken.
Men målningarna på väggarna är helt fantastiska att få kunna ta del av
Sedan är det kanske lite typiskt mig att få med en häst på bild
Tycker det vilar en speciell känsla över altaret
Pålitliga gamla Bettan.
Skärgårdsidyll
Vyerna är magiska ute till havs.
Ingen ötripp utan måsar som flyger nyfiket vid färjan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0