Hejsan på er!

kHejsan på er alla ni läsare som bestämt er för att kolla in hit på min lilla blogg för att se efter vad som har hänt på sistone. Jag kanske har varit lite dålig igen på att uppdatera men det blir ju lätt så på sommaren att jag gör andra saker mer än sitter vid datorn. Eller ja det är ju klart jag håller maskinen hos föräldrarna varm eftersom det är där jag och Theodor befinner oss på semesten men det kanske blir mer att jag spelar Sims och andra saker än att jag kollar in och uppdaterar här. Nu så har jag i alla fall fått en liten stund över som jag hade tänkt ägna åt att försöka få ihop ett litet inlägg så det finns något som ni kan läsa. Pappa och jag tog oss en litren promenad för att h'lsa på fåren men när vi kom dit så stod grinden öppen och de var borta så förmodligen hade jag och systerns tös rätt i våra misstankar att de har åkt hem för att lamma. Vi får alltså se om de kommer tillbaka senare eller om de varit där färdigt för i år. Hur som helst så gick vi vidare längs stigen och när vi hade gått en bit hördes det skarpa ljudet av en större hackspett som satt där uppe i ett träd och varnade omgivningen. När vi hade betraktat den ett tag lugnade den ner sig och återgick till sitt födosök så vi kunde gå vidare.
Längre ner i det lilla skogsområdet väntade något helt annat på oss.
 
Nog för att vi vet att det brukar finnas ett par spillkråkor där, men vi har inte sett till dem på länge men är det verkligen möjligt att de gör så här kaffeved av ett träd ? Min erfarenhet av dem är att det brukar bli stora flisor lite likt bäver, inte så här fullkomlig söndertrasat när de har gått fram.
I ett snnst träd i närheten så hittade vi sådana här märken, av vilka de två i mitten ju mer liknar klor men de här märkena såg ut att vara betydligt äldre, medan de andra var färska.
Så då är min fundering på på vad som kan ha gjort det här, är det spillkråkan eller är det möjligtvis så att mors lilla olle har lufsat fram i skogen bland alla träd?
Massor av sådana här små bruna och oansenliga fjärilar är det som fladdrar runt just nu och jag tror det är någon form av gräsfjäril men det är väl först framåt hösten som påfågelögon och amiraler brukar kunna dyka upp.
Måsarna seglade över de nyslagna fälten i sin jakt på mat och kanske hittade de något men jag tror att tofsviporna har klarat sina ungar i år eftersom det är slaget långt senare än vanligt och det känns ju skönt så att djuren får göra bort sitt innan.Sedan måste jag ju också få visa den här fina bilden som jag fotade i förra veckan då pappa och jag var ute och gick åt ett helt annat håll och jag lyckades få med hela flocken på 12 tranor när de flög upp från åkern invid ån där de gick och letade mat, vilken mäktig syn!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0