Hallojsan

Hejsan svejsan på er alla ni läsare som hittat just hit till min lilla blogg och valt att klicka er in . En liten skara av er kanske brukar kolla mer regelbundet vad jag har för mig men för några av er kanske det är första gången ni besöker min lilla hörna. Oavsett anledning till att ni befinner er just här så hoppas jag att ni ska hitta något som ni gillar att läsa om eller så kanske ni bara vill titta på fina naturbilder. Några av er kanske också tycker om att se vad mitt lilla guldkorn har för sig på semestern och ni må tro att han verkligen njuter av att få så mycket frihet ute i gräset då det är väderlek för det, då för vandlas mattes lilla morsgris till värsta vilddjuret! Annars tycker han om en ny sak inne, nämligen när han kan få bli bortskämd och åka med på traktorsläpet. Ja tänk vilken liten kille man har fått tag på! Men nog är han för härlig också med sin unika personlighet. Frågan är bara hur han har tänkt sig det där efter att semestern är slut?
Har länge försökt fota pappas halvtama kråka som kommer för att få mat varje morgon och nu lyckades jag äntligen.
Den här fiskmåsen brukar också komma till utfodringen varje morgon men först nu då jag tog kortet på den upptäckte vi att den har ett handikapp, den är ju enbent.
Är det vanligt att sädesärlor ensam föder upp ungar? Så har mina föräldrar det i år då hanen tycks ha blivt ensamstående med fyra stcken halvstora ungar som stundtals jagar honom kors och tvärs över gräsmattan också skriver de så fort de är hungriga och vill ha mat. Vi har inte sett honan sedan tidigt på häckningssäsongen och tror därför att hon råkade ut för något efter att äggen var lagda, men hanen har alltså hållit ihop den lilla familjen.
Skator är faktiskt vackra fåglar men jag vet inte hur man ska tolka deras skratt, nu vet jag åtminstone lite om hur man ska prata med dem...man kanske ska försöka?
Sorgligt är det att se hur skogstjärnen som förut varit ett fågelparadis håller på att försvinna mer och mer, snart ser man inte alls att det varit en tjärn. Än så länge trivs dock änderna och småvadarna men svanarna och tranorna verkar ha flyttat till någon av de närbelägna sjöarna istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0