Grattis Svergie!

Till medaljen i fälttävlan med laget under EM i Polen, Det var spännande även individuellt in på minsta målsnöret men jag tror att det var som Sara Algotsson Ostholt sa själv efter ritten ,att Reality spände sig och då började bommarna ramla. Det är något som kan hända alla när man arbetar med djur och ibland finns marginalerna helt enkelt inte där. Det var synd men det blev ju åtminstone en ny medalj för oss svenskar att glädja oss åt!
Fast jag tycker man måste fundera på om underlaget verkligen var så bra med alla de där incidenterna som var på banan. Jag vet att man jobbat mycket med säkerheten inom hästsporten men så många vurpor under en tävling, är det verkligen normalt? Visserligen så är fälltävlan att jämnställa med maraton eller formel ett men ändå. Jag tycker det var lite för många tillbud för att det skulle kännas riktigt bra och då menar jag inte bara den märkliga olyckan med den ena hemmaryttarens häst Bob The Builder som skulle komma att få ett så olyckligt slut under dagen. Man var ju glad när de fick upp honom på benen men kanske förstod man redan hur det skulle gå eftersom han inte hade rest sig själv. All heder åt veterinärerna som säkert gjorde vad de kunde men ibland är det snällare att låta djuren vandra vidare även om det är hemskt jobbigt för alla som befinner sig i den närmaste kretsen runt. Folk som inte har djur kommer kanske aldrig att förstå det här, men har man själv haft en nära relation till en häst eller annan fyrbent pälskling ja då blir det hela väldigt självklart i hur jobbigt det måste vara att få hela tillvaron ändrad på grund av en enda liten olycka sådär. Det går inte säga något annat om det egentligen heller...mer än att jag hoppas att man verkligen anstränger sig till det yttersta, sedan vet ju utövarna om att riskerna ändå finns där för jobbar man med djur går det kanske inte att förhindra allting som kan hända heller. För det är just djur och inga maskiner som en del verkar tro och jag hoppas att Djurens rätt inte får för sig att utnyttja det här på något sätt som de ger sig på till exempel travsporten men nog om detta ämne nu. Över till ett par andra saker som jag funderat över nämligen Kim Wall och Therese Johaug.
Det första av dem är bara så tragiskt som någonting kan bli och man undrar verkligen vad som har hänt ombord på Ubåten. För nog är det märkligt att karln sänker den frivilligt och hävdar att det var en olycka som dödade henne ? För de anhörigas skull hoppas jag att det är henne som danska polisen nu har hittat så att de kan få ett avslut på denna förskräckliga tid och påbörja sorgearbetet. Och den viktigaste frågan kvarstår ju fortfarande, vad har egentligen hänt?
Vad tycker ni om domen mot Therese Johaug ? Är inte helt förvånad att den förlängdes eftersom det där fallet med den där italienskan uppdagades nyligen, nej man ska ha koll på vad man väljer att stoppa i sig som aktiv idrottare & jag tycker det är misstänkt at som vuxen skylla allt på läkaren när hela tuben skrek så uppenbart vad det var för preparat. Då borde man själv även ha förmågan att tänka efter innan man brukar preparatet men det är min personliga åsikt om det hela. För er som är nyfikna på hur Theo mår kan jag säga att mattes lilla guldklimp mår så bra som han bara kan över att få vara hemma igen.
Man måste  ju inspektera mattes nya skor och sätta sin lukt på dem.
Alltså ...jaha tänker matte försöka använda den där bosten igen, bäst jag gör så här så kan hon inte lyfta upp den från golvet &komma åt tovorna.
En hamstertvätt är den bästa sortens tvätt
Hur tänkte matte med det här gigantiska badkaret egentligen ?
Ni som tänker att det är svårt att fota hamstrar har nog rätt, ibland så vill inte Theodor heller vara med på bild.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0