Guldaktigt inlägg

Alltså...jag såg på Smartare än en femteklassare och ett av barnen sa att hen hade en hamster, Lasse frågade med man gjorde med en hamster och barnet svarade: Ja man kan läta dem springa i boll.
När Lasse fortsatte att fråga om man kunde lära dem trick så tvekade hen men det går faktiskt med vissa, min lilla Meeko tex kunde gå runt i cirkel för att få mat men det är ju ytterst olika vad de tycker om att göra Men nog kan en hamster göra så mycket mer än att bara gå runt i en tråkig motionsboll för det är långt ifrån alla hamstrar som tycker om det, min lilla Theo tex diggar det inte alls så.det kanske vore bra om de såg till att läsa på INNAN de köper sig levande djur ibland istället för att barnen behandlar dem som ting och statusprylar. Ni vet i stil med att den som har hund eller katt är bättre än den som har fågel, smågnagare eller något annat husdjur som den älskar. För ibland får jag nog av de attityder som fortfarande tycks finnas i samhället . Kan hända att en del säkert bara försöker skämta men varför måste det ske på andras bekostnad hela tiden ? Kan man inte bara acceptera att alla är olika och alla kanske inte tycker det är roligt då man på TV vis försöker vara överpedagogisk eller alla dessa ständiga tävlingsinfluenser man blir matad med. Varför kan man inte vara mer som djuren bara..och vara helt naturlig ? Det är i alla fall något man får öva sig i väldigt mycket då man har just smådjur.För då gäller det att ta till vara extra på varje liten stund man får tillsammans. När man bara får ha dem till låns för en begränsad tid så lär man ju sig att uppskatta ögonblicket mer.Samtidigt finns det också gott om de som kommer med pekpinner, vissa kallar mig ju för besserwisser men jag tror var och en gör sitt bästa för att ens husdjur och ögonstenar ska må bra. Att komma med råd är sedan en sak men att gå till angrepp som en del gör det är bara onödigt.
Theo tar till vara på varje chans att få komma ut på äventyr, ja han är värre på att klättra än vad Ariel var ändå gillade hon ju också att bestiga berg.
Matte är hygglig som ställer ut stationer för snacks efter vägen
Hej och hå , kan inte gå runt det, måste klättra över det
Han är en riktigt hårig man
Så här använder man gymmet.
En bagatell att ta sig upp på den högsta av plastlådorna ju..man behöver ju bara anstränga sig lite mer
Tittut igen, här är jag!
Vad har matte nu hittat på för något nytt.
Klart jag kan ta mig en liten tugga men det är roligare att vara ute på äventyr och matte kanske ska sä´ga till hovmästarn att hon har något konstigt ludet på tallriken ?
Släpp ner mig..jag har inte tid att gosa med dig i soffan, absout inte jag kan väl få låna ditt kök ett tag ?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0