Halloj!

Hejsan på er alla ni morgonpigga bloggläsare där ute i den stora vida världen. Fast nog är det så att några av er kanske redan har varit igång ett tag & inte kommer upp ur sängen precis i detta nu ?
Jag har i alla fall hunnit vaknat till, städat åt mina guldkorn som jag kallar hamstrarna och ätit frukost. Så jag har kommit en bit på vägen av början på dagen. Nu först börjar hösten också att landa här med sitt väder. Så man får börja ta till vara mer på varje tillfälle då solen orkar tränga igenom det där grådisiga regnrusket. Samtidigt finns det någonting vackert med löven som sprakar i alla dessa färger och luften känns hög och klar om än lite småkylig. Så visst finns det tjusningar med alla våra årstider och varför säger en del att man är mossig om man är intresserac av naturen. Det har jag svårt att förstå eftersom det är en sak som vi alla har runt omkring oss och kanske borde sätta större värde på än vad en del verkar göra. Fast nu var det här inte det ämne som jag hade tänkt skriva om idag men det är ändå lätt hänt att jag glider in på det spåret eftersom det är något som verkligen kommit att intressera mig. och jag tänker då hålla fast vid att naturen alltid är lika magisk vare sig man hittar djur  när man är ute eller inte. Det finns alltid något att upptäcka och som fler borde öppna ögonen för istället för att bara jaga Pokemons! Sedan hörde jag någonstans att vi importerar allt mer livsmedel tex kött men varför gör vi det samtidigt som våra egna bönder går på knäna och många gårdar tvingas lägga ner ? För bönderna bidrar ju inte bara till att hålla landsbygden levande utan kreaturen ser ju till att landskapen också hålls öppna. Hur skulle det se ut om vi inte hade några stora växtätare betandes  för samtidigt så håller ju älgstammen också på sina håll att minska. Man skyller ifrån sig på rovdjuren som också får ta skulden för att folk flyttar när det egentligen finns andra orsaker som mer är troliga anledningar. Bland annat så skjuter jägarkåren bort djur som ska verka i avel och på lång sikt så utarmar det stammen fast det vill man inte riktigt ta ansvaret för. Det måste ju ändå gå att hitta hållbara lösningar på de allra flesta problem som uppstår men för det krävs ju också att viljan finns där från alla parter som är inblandade men grundtanken hos politikerna borde vara att hela landet ska leva!
En förtrollande vacker flugsvamp. Jo visst är de vackra att beskåda men ej ätbara!
Höstfärger!
Soldis en kall höstmorgon
En typisk höstsyn med nedfallna löv vars yta kläs av regndroppar
Här och var står de där som gråa skelett, ladorna på landet.
Vad tuggar du på om då tycks denna ko stå och fundera på eller så räcker hon ut tungan åt fotografen.
Ibland har man turen att få se djur av mer vilt inslag då man är ute
Det gäller att komma i precis rätt ögonblick, räven blev distraherad för en stund och sorken försökte smita.
Låt rådjuren löpa  går texten i Evert Taubes välkända visa Änglamark men den låt jag tycker säger mest är ändå Färger I En Vind från Disneys Pocahontas ; https://www.youtube.com/watch?v=CfrfXSsp0wY
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0